Dat het voorlopig nog even stil is rondom alle evenementen en daarbij ook EP- en albumpresentaties, betekent niet dat de releases stilliggen. Er wordt van alle kanten nieuwe muziek uitgebracht en online creatieve initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Hier is een overzicht met een aantal Friese releases die op ons pad zijn gekomen. Volg de afspeellijst 'Van Friese Bodem' op Spotify om op de hoogte te blijven van releases naast deze updates.

Het betreft een Official High Budget Cultural Funds Video, aldus de artiest zelf. Broedplaats is een zijproject van Roel Meijer, die je ook kunt kennen van Abdomen en Boyakira.

Als we toch een hiphop duo niet meer over het hoofd kunnen zien, dan zijn dat de heren Ski & Simba. Deze twee zijn mede verantwoordelijk voor de bloeiende en bruisende hiphopscene in Friesland.

Nu rammen we even wat gitaren en actie door je speakers met het Leeuwarder Ganos Lal. De mannen laten zich niet weerhouden van opnemen, optreden en uitbrengen van muziek in deze tijden van coronamaatregelen.

Fluitketel is het gloednieuwe Duitstalige Friese soloproject van Peter van Beets, bekend van Abdomen en Boyakira. Met FLUITKETEL maakt hij avantgarde techno pop op een Casio-keyboard.

Een groep van vijf muziekwetenschappers uit Friesland heeft in het geheim gewerkt aan een krachtig vaccin. In een onwaarschijnlijk korte tijd van zes weken kan het nu al worden uitgetest op de eerste groep toehoorders.
(bron: https://vimeo.com/415174286)

Diepe Dalen is de eerste single en videoclip van de uit Leeuwarden afkomstige rapper Hiemstrowski & hiphop producer Vintouch. Al op jonge leeftijd maakte Hiemstrowski, echte naam Richard Hiemstra, deel uit van het hiphopduo RSF. Deze formatie maakte furore in Friesland en na een lange radiostilte is het tijd voor een nieuwe samenwerking, ditmaal met Vintouch (Vincent Kok).

Het nieuwe album Love, Disorderly van Thomas Azier komt uit op 12 juni van dit jaar. Een lichtpuntje in dit rare jaar. Als voorproefje komt Azier met deze video van Hold On Tight.

Een nieuw album van Double Trouble is on the way. Om de honger naar een volle plaat wat te stillen brengt het old skool hiphipduo in korte tijd twee vette video's uit. Check ze hier.

'JUNO is een EP geworden over de innerlijke kosmos en onvervuld verlangen. De strubbelingen van deze rare tijd. Met deze liedjes wil ik een beetje troost bieden, en een voertuig voor de expeditie naar het binnenste van onszelf.' - Jamila Faber
Lees hier het volledige artikel over de tot stand koming van deze EP.

Faske is een muzikant die inspiratie haalt uit het paradoxale bestaan van een twintiger. De teksten beschrijven de feestjes, opstapelende studieschuld en sporadische hartzeer. Deze thematiek gaat gepaard met een mix van traditionele instrumenten, orgels en poppy synths uit de jaren tachtig. Door deze thematiek te vertalen naar popliedjes probeert hij op speelse wijze deze soms zwaarmoedige onderwerpen te relativeren en bespreekbaar te maken. Oceaan is de tweede single van Faske.

'Het muzikale en creatieve brein van Harlinger Alex Nieuwland (Pretty Green) draait overuren en aan inspiratie lijkt het niet te ontbreken.' Lees hier de update

Onlangs presenteerden we nog het laatste album The Emperor of Ice Cream van Newland op de site en nu stoomt hij alweer door met een nieuwe single, genaamd Drowning Butterflies.

'Life will show you how to slow down, when it's all to much and your carying yourself around... This track guides you back to your heart. Just breathe sister, breathe brother...' - DINA

Slow Down is de derde single van het album Heart dat DINA dit jaar gaat uitbrengen.

Cloud Mind is het duistere muzikale alter ego van muzikant/producer Abel de Grefte: slaapkamerpop vanuit een donker hart. 
Lees hier de update.

Beluister ook nieuwe muziek van Friese bodem in onze Spotifylijst Van Friese Bodem!

Hebben we releases van singles, ep's of albums gemist van Friese makelij? Laat het ons dan graag weten door een e-mail te sturen naar 3voor12eindredactie@gmail.com.