In Beeld: Sväva te gast bij 3VOOR12 radio

3FM luisteraar krijgt een voorproefje van de nieuwe EP

Foto's: Denise Janssens ,

Twee jaar namen de dames en heren van Sväva de tijd om nieuw materiaal uit te brengen. Vandaag is de gelijknamige en langverwachte tweede EP via vele kanalen aan te schaffen en te beluisteren. 3VOOR12 radio nodigt de Friese zwevers de avond voor de releasedatum uit om een drietal nummers live te spelen in de 3FM studio bij Roosmarijn Reijmer. Fotograaf Denise Janssens kruipt achterin de bandbus om ze te volgen tijdens hun optreden in de studio.

Eindelijk mogen we de sprookjesachtig mooie stem van Bente Hout weer horen in nieuwe nummers van Sväva. Twee jaar lang werken ze aan nieuw materiaal dat vandaag uitgebracht wordt. De gelijknamige EP telt een vijftal nummers waarbij het wegdroomgehalte weer als vanouds doorklinkt. De band is op de avond van het optreden niet helemaal compleet qua originele bezetting. Gitarist Olivier Copini zweeft niet, maar zwerft voor een aantal maanden aan de andere kant van de wereld. Hij wordt gedurende die maanden vervangen door ex-DIFFer Jelmer Haringsma.

Wil je ze snel live weer zien dan is de eerste gelegenheid vrijdag 17 februari in Podium Asteriks waar ze samen met Aafke Romeijn en DOOXS het podium delen.