Aanstaande zaterdag 2 september is Leeuwarden de stad voor urbanliefhebbers en hiphoppers om te genieten van een hele dag hiphopspektakel. Op de skatebaan in Huizum die te vinden is achter het Centraal Station, zal namelijk voor de eerste maal het Lion City Festival plaatsvinden. De naam Lion City is afgeleid van Leeuwarden en wordt regelmatig genoemd door lokale hiphopliefhebbers die de stad vertegenwoordigen.

Het programma

Het programma dat Lion City biedt, bestaat uit zowel regionaal als nationaal talent met meerdere vormen van rapmuziek. Opkomend lokaal talent ROLLÀN die sinds kort een contract heeft getekend bij Top Notch, Nederlands grootste hiphoplabel, zal het publiek vermaken met dansbare new-school hiphop. De Friese-Amsterdamse hiphopformatie No Order staat bekend om doordachte, aangrijpende teksten op harde beats. ANBU uit Limburg is hard aan de weg aan het timmeren, met het doel om een nationale overname te genereren door middel van hun feestelijke muziek. Andere acts die op zullen treden zijn: KUÒ, JEB, J. Bryson, Hiewi, The Arbees, Dona B (Leeuwarden), Raptiel (Franeker), D3mon (Deventer), Drico & DJ Irie (Groningen), Yung Quinny (Sneek), Gyverstyle (Gilze) en Ruby Stacks (Amsterdam).

Lokale dj's Quickfix & Tiago, Magestic, Tribal Kush en Krisiz zorgen ervoor dat het publiek zo min mogelijk op het gras zal zitten. Naast de muziek biedt het festival een skate-contest, graffiti-, beatbox- en breakdanceworkshops waar bezoekers de smaak van urban- en hiphopcultuur kunnen proeven.

Voorproefjes

Leeuwarder Collectief

Het festival wordt georganiseerd door Leeuwarder Collectief, een organisatie die zich richt op talentontwikkeling en maatschappelijke participatie door middel van de kracht van hiphop. Door de basisprincipes van de hiphopcultuur peace, love, unity and having fun te benadrukken, streeft deze organisatie ernaar dat mensen vanuit verschillende achtergronden en culturen verbonden raken om iets te betekenen voor hun omgeving. Kortom, het draait niet alleen om muziek, maar ook om positieve energie en educatie. Each one, teach one, zoals dat in de hiphopcultuur wordt benoemd.

Informatie

Het festival Lion City vindt plaats op Skatepark Leeuwarden (Van Loonstraat 122). De eerste act laat van zich horen om 13.00 uur en het entertainment gaat door tot 00.00 uur. Kaarten voor het festival zijn te bestellen via de site van Lion City en kosten 10 euro. Aan de deur zijn eveneens kaarten te koop, maar dan betaal je 15 euro. Let op: Neem cash mee, want je kan niet betalen met de pinpas!

Vanaf 00.00 uur kun je voor de officiele Lion City afterparty terecht in 21Leeuwarden met o.a. Quickfix & Tiago en DJ Magestic achter de draaitafel.