Yanesh! stopt er na vier jaar mee Yanesh! stopt er na vier jaar mee

Leeuwarder soulband blaast laatste adem uit op CityJazz

, Redactie

Yanesh! stopt er na vier jaar mee

Leeuwarder soulband blaast laatste adem uit op CityJazz

Redactie ,

Opnieuw gooit een talentvolle Friese band de handdoek in de ring. Nadat vorige maand When We Are Wild meldde te gaan stoppen, maakte Yanesh! gistermiddag via haar Facebookpagina bekend dat het aan het eind van deze maand op zal houden te bestaan. Na vier jaar vindt frontvrouw Yanesh Sjoerdstra het genoeg en gloren er nieuwe uitdagingen aan de horizon. Welke dat zijn en in welke vorm is nog niet bekend. Dat Sjoerdstra zal blijven zingen staat voor haar al wel vast.

Yanesh! bestaat inmiddels ruim vier jaar. In deze periode groeide de band uit tot een graag geziene gast op podia binnen en buiten de provincie. De band genoot landelijke bekendheid door optredens op Radio 6 en BNR. Begin 2014 bracht de Leeuwarder soulband haar titelloze debuut EP uit.

Dit voorjaar werd Yanesh! geselecteerd voor de Popronde 2015, maar daarin zullen ze dus niet meer te zien zijn. Voor de band staan er nu nog twee optredens op de agenda, komende vrijdag tijdens Haarlem Jazz & More en een week later - op zondag 30 Augustus - zal de band op City Jazz in Leeuwarden, haar laatste adem uitblazen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland