#Glemmer15: DAG 3: Chef'Special eist moeiteloos alle aandacht op #Glemmer15: DAG 3: Chef'Special eist moeiteloos alle aandacht op

Mr. Wallace maakt indruk en werkt hard, maar krijgt te weinig

, Tekst: Theo van der Veer en Dolf de Vlugt | Foto's: Ronald de Jong

#Glemmer15: DAG 3: Chef'Special eist moeiteloos alle aandacht op

Mr. Wallace maakt indruk en werkt hard, maar krijgt te weinig

Tekst: Theo van der Veer en Dolf de Vlugt | Foto's: Ronald de Jong ,

De laatste dag van Glemmer Beach Festival kan opnieuw rekenen op mooi weer en op een handvol interessante, gevarieerde artiesten. Voor dit festival best gewaagd, maar het pakt vanavond goed uit. Doordat eerder op de dag al een randprogramma op het festivalterrein plaatsvindt, is er al eerder en meer reuring op het strand. Toch wordt het halverwege de avond pas weer druk.

Stuart Mavis maakt zich niet druk en speelt gewoon leuke liedjes

Aan Stuart Mavis de ondankbare taak om te openen op het hoofdpodium. Heel natuurlijk voor deze jonge band om op zo’n groot podium te spelen, maar het liefst wel voor iets meer publiek. De heren hadden waarschijnlijk ook niet verwacht om in een afgeladen tent te spelen en doen dan ook gewoon waar ze goed in zijn, leuke liedjes spelen. (TvdV)


Stepherd & Skinto
veel geschreeuw en een beetje wol

De Amsterdamse rappers Stepherd & Skinto kunnen inmiddels rekenen op meer publieke bijval. De twee, geflankeerd door een dj vliegen als bezetenen over het podium. Maar het lukt ze moeiteloos om het publiek mee te krijgen. Tekstueel heeft het allemaal niet veel om het lijf, maar muzikaal is het zeker niet onaardig. Na ruim een half uur is het alweer gedaan en laten de twee het publiek achter met de diep filosofische vraag: "Waar is het feestje?" Iets om over na te denken en om later op de avond wellicht een antwoord op te krijgen. (TvdV)
 
Mr. Wallace krijgt stugge dansmotor uiteindelijk aan de praat
Degenen die Mr. Wallace eerder hebben meegemaakt kunnen zich ongetwijfeld herinneren hoe deze reggae/ska-formatie de zalen kan platspelen. Normaal gesproken verandert de dansvloer vanaf tel één in een chaotisch slagveld, maar in Lemmer moet de zevenkoppige formatie er hard aan trekken. De feel-good-band funkt, danst en improviseert een uur lang in rap tempo, maar het publiek losmaken lijkt een grotere opdracht dan verwacht.  Met nummers als To Rude For You zit het tempo er vanaf de start goed in. De immer euforische uitstraling van zowel frontvrouw Renske de Boer en saxofonist Jelle Hoeksma werkt ondertussen aanstekelijk op het publiek. Zodra Mr. Wallace tijdens het laatste kwartier het nieuwe nummer Wicked Tales On The Wild Pick speelt komt het publiek meer en meer los. Betekent het nieuwe nummer ook een nieuw album/EP? In dit geval wel! Trots kondigt de Boer dan ook de release aan van hun nieuwe plaat. De vraag is alleen nog: wanneer? (DV)
 

Chef'Special: headliner zonder (grote) hits
Het publiek is opgewarmd en de tent afgeladen wanneer de laatste headliner van Glemmer het podium betreedt. De laatste show van de vijf Haarlemmers voordat ze voor een tour naar de VS vertrekken. Hoewel de band, naar eigen zeggen ‘gisteren in de Alpha tent op Lowlands - wat heel cool was - alles heeft gegeven’, belooft zanger Joshua Nolet ‘zijn best te doen om er een mooie avond van te maken'. Het is het minste wat je mag verwachten van een band die als headliner op de poster staat. Maar ze houden woord en doen zichtbaar hun best. Chef'Special is een goede band, vol vakmensen en met de opvallende zanger Joshua Nolet. Een frontman die zich terdege bewust is van zijn eigen aanwezigheid op het podium. Opmerkelijk zijn de praatjes tussendoor, want deze zijn in het Engels. Zou deze man vergeten zijn dat hij uit Haarlem komt, in plaats van Harlem? Het publiek schijnt er niet om te malen en eet uit zijn hand. Een diversiteit aan aangename nummers dalen neer op het dankbare publiek. Dit is een terechte headliner die het publiek moeiteloos in vervoering brengt. Een kwaliteit waarover niet elke band beschikt en in het geval van Chef'Special ook best opmerkelijk, omdat de vijf heren drie prima albums hebben afgeleverd, maar slechts met één echte hit. Daarnaast is er weinig interactie met het publiek. Sterker nog, de indruk wordt nogal eens gewekt dat het op het podium gezelliger is dan in de tent. Met één van die schaarse hits In Your Arms, sluit de band het optreden af. Het nummer wordt luidkeels meegezongen en door tientallen mobile telefoons vastgelegd. De Noord-Hollanders komen vervolgens nog terug voor een toegift. Met een ruim twaalf minuten durende versie van Stick Around weten de heren toch nog op indrukwekkende wijze af te sluiten. (TvdV)
 

Ronnie Flex
is niet voor grote mensen

Voor wie denkt dat het feest na Chef’Special helemaal voorbij is, komt bedrogen uit. Rapper Ronnie Flex mag het licht uitdoen op Glemmer. Iedereen kent hem natuurlijk van de ‘controversiële’ zomerhit Drank en Drugs. Het aantal minderjarigen wat zich voor het podium heeft opgesteld is opmerkelijk. Evenals eerder op de avond bij Stepherd & Skinto is de diepgang ver te zoeken, maar muzikaal wel in orde. Wie zijn heupen nog even wil laten wiegen zal zich hier geen buil aan vallen en anders zijn er nog tal van andere opties om tot in de kleine uurtjes door te gaan. (TvdV)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland