Zwoele zomeravond met Crownless Kings en Caravãna Sun Zwoele zomeravond met Crownless Kings en Caravãna Sun

Intieme setting in sfeervolle Leeuwarder binnentuin

, Tekst: Sjoukje Werkman | Foto's: Chris Hempenius

Zwoele zomeravond met Crownless Kings en Caravãna Sun

Intieme setting in sfeervolle Leeuwarder binnentuin

Tekst: Sjoukje Werkman | Foto's: Chris Hempenius ,

Als een toetje na een verrukkelijke maaltijd brengt Caravãna Sun een bezoek aan Leeuwarden. Voordat ze in september weer downunder gaan na een zomerse Europese tour, (waaronder een fenomenaal optreden op MadNes Festival) komen ze terug naar Friesland. Jort, Maxine en Chris weten het voor elkaar te krijgen dat niet alleen deze Australische helden laten zien waar ze goed in zijn, het is ook nog eens het allereerste optreden van support act Crownless Kings.

De vonk slaat over tijdens MadNes Festival 2014. Caravãna Sun treedt op voor een nagenoeg lege tent (die overigens tegen het einde van het optreden bomvol staat) dankzij de verlenging bij de WK kwartfinale Nederland - Costa Rica. Jort Klarenbeek, onderdeel van het videoteam van 3VOOR12/Friesland, raakt tijdens de opname van de random sessie in gesprek met de mannen en het contact blijft. Wanneer de band voor een herkansing is uitgenodigd op MadNes 2015, is ook Jort weer van de partij, dit keer legt hij de beelden vast vanaf het podium, een kolkende massa van feestvierende mensen, het is echt geen straf hoor. Omdat het kan, nodigt hij ze uit om naar Leeuwarden te komen, en zowaar, het lukt.


Op een verborgen locatie in het centrum gaat het gebeuren. Klinkt geheimzinnig, waardoor het als een eer voelt wanneer je een bevestiging van de gastenlijst ontvangt. Na aanmelding krijgen bezoekers via de mail de locatie door; de prachtige binnentuin van de Haniahof vormt het decor voor deze bijzondere avond. Alsof het zo is afgesproken schijnt overdag de zon volop, waardoor de temperatuur rond een uur of 8 nog steeds hartstikke aangenaam is. Een begroeide tuin met volop groen, gezellige verlichting en een flinke opkomst, het is - zelfs zonder muziek - een plaatje. 


De avond gaat van start met de nieuwkomers van Crownless Kings. Bijna een jaar geleden doken Marein, Jan, Thijs, Kahlam en Sanne de studio in. Deze avond - zondag 2 augustus - is het eerste teken van leven, en dat is meteen een flinke. De betoverende stem van Marein (bekend van A Letter Home en Echoland) aangevuld met zang van Sanne, Thijs en Kahlam ligt prettig in het gehoor. Dromerige liedjes afgewisseld met vrolijke deuntjes, een prima opwarmer op deze toch al zwoele, zomerse avond.   

En ja, dan Caravãna Sun. Ze doen het feest van MadNes nog eens dunnetjes over. Een volledige tent plat spelen? Geen enkel probleem. Maar ook in een intieme setting is het raak. Met een wervelwind aan vrolijkheid vliegt de avond voorbij. Ruim twee uren aan ska, reggea en gypsy klanken komen langs. Hokjes? Doen ze niet aan. Snaar gesprongen? Vette drumsolo. Het sleutelwoord van de avond; dansen. Omringd door een prachtig gebouw, een groententuin, een vuurplaats, stoeltjes en fleecekleedjes. 

Aan het einde van de avond komt een hoed langs voor een vrijwillige bijdrage, is het bier op en gaat het feestje om de hoek verder in Scooters met Andy Frasco.
 


---
Gezien: Caravaña Sun + Crownless Kings
Waar: Binnentuin Haniahof, Leeuwarden
Wanneer: Zondag 2 augustus 2015 
Opkomst: Goed

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland