Psy-Fi 'Out of the Void' In Beeld Psy-Fi 'Out of the Void' In Beeld

Enkele beelden uit de wondere wereld van goa

, Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Keri Stoelinga

Psy-Fi 'Out of the Void' In Beeld

Enkele beelden uit de wondere wereld van goa

Tekst: Dolf de Vlugt | Foto's: Keri Stoelinga ,

Rondom het terrein staan de auto's op de minst waarschijnlijke plekken geparkeerd. En van tevoren lees je bijna alleen verhalen over het toilettentekort. Maar zodra je eenmaal langs de beveiliging naar binnen wandelt onthult zich een wondere wereld, een audio-visueel paradijs. Psy-Fi medewerkers Bettina Wolff, Ruurd van der Weide en Daphne Veldman nemen ons mee tijdens een heuse VIP Tour, puur om de schoonheid van het vijfdaagse festival te tonen.


We zijn amper het festivalterrein opgelopen of we zien een groot, bruin bouwwerk van stro en leem staan. Bettina Wolff vertelt ons dat dit de Alternative Stage is. Dat betekent in dit geval harde, intense psytrance. Hoe dan ook hoor je van buiten helemaal niets. Het bouwwerk blokkeert simpelweg iedere geluidsgolf die zich een weg naar buiten tracht te banen. Daarmee introduceert Psy-Fi een inventieve manier om het geluidsoverlast in de omgeving tegen te gaan. Zure mopperkonten zul je altijd blijven houden, maar eerlijk is eerlijk: buiten het festivalterrein moet je goed je best doen om iets van de muziek mee te krijgen.
 


Psy-Fi heeft één missie: feestvieren als één grote familie waarbij alle rassen en kleuren in een harmonieuze sfeer bij elkaar komen. Daarom heeft de organisatie met grote houten letters de woorden 'We Are One' op de heuvel van Sacred Island geplaatst. In het donker worden ze beschenen met spotlights. Volgens Ruurd van der Weide heeft de storm tijdens de pre-party op woensdagnacht geen vervelende incidenten opgeleverd. Wel is de laatste 'e' omgewaaid, waardoor de tekst 'We Are On_' overbleef. "Als dat geen teken is van de weergoden, dan weet ik het ook niet meer", aldus een knipogende van der Weide.

 


Ondertussen is het 17:00 uur als Talamasca op de Main Stage een energieke goatrance set draait. Psychedelische lange breaks bouwen langzaam op naar spetterende climaxen. Of de muziek zich veel heeft ontwikkeld sinds de jaren negentig valt te betwisten. Deze gedachte wordt bevestigd zodra de Franse dj zijn eigen remix van de klassieker Brainbug - Nightmare (1996) in de mix gooit. Wat bovenal opvalt is het feit dat het publiek ontzettend uitbundig danst. We zien schitterende danspasjes voorbijkomen, gecombineerd met bijzondere kledingstijlen. Daarin verschilt Psy-Fi met menig techno/house-festival waarbij meer mensen rond dit tijdstip relaxen en kletsen. Op Psy-Fi feest iedereen daarentegen alsof het de laatste dag op aarde is.

 


Ondertussen hebben deze twee bezoekers zich genesteld in een van de vele hangmatten die in het Mystical Forrest zijn opgehangen. Op de achtergrond hoor je de mellow beats van Cosmic Deva uit de speakers van de Chill Out tent. Hard genoeg om het te horen, zacht genoeg om je ogen te sluiten en samen te smelten in de aangename doch mysterieuze sfeer die heerst in dit bos. De twee werpen een blik op de plattegrond. Naast het feesten toont de plattegrond genoeg plekken om lekker te hangen, te mediteren of relatie-yoga te volgen. Je kunt je eigen boodschappen meenemen op het festivalterrein en als je je zelfgemaakte juwelen wilt verkopen, dan kan dat zonder commissie op de Market Street. Psy-Fi is een plek waar vrijheid, harmonie en vrede het recept vormen voor een unieke ervaring.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland