#RSD15: 3VOOR12/Friesland tipt: week 16 #RSD15: 3VOOR12/Friesland tipt: week 16

Koop unieke releases tijdens Record Store Day 2015

, Jan Paulus van der Meulen

#RSD15: 3VOOR12/Friesland tipt: week 16

Koop unieke releases tijdens Record Store Day 2015

Jan Paulus van der Meulen ,

Er is veel te doen in Friesland op muzikaal gebied. Waar moet je heen, wat wil je zien? Vind jij het moeilijk om een keuze te maken? Zie jij door de bomen het bos niet meer? 3VOOR12/Friesland biedt uitkomst. Wekelijks zetten onze medewerkers hun concerttips op een rijtje. Wat is interessant en wat moet je deze week eigenlijk écht gaan zien? Deze week één speciale tip van redacteur Jan Paulus van der Meulen.

Record Store Day
(Zaterdag 18 april, 08.00 uur - 17.00 uur, diverse platenzaken, Leeuwarden)
Hoera! Op 18 april vieren we weer dat de plaat en de platenzaken nog steeds bestaan met Record Store Day. Misschien is het niet helemaal terecht om zoveel aandacht op platen te vestigen, terwijl we in deze tijden ook met de pet rond kunnen gaan voor Taylor Swift omdat haar ‘kunst’ niet genoeg oplevert op streamingdiensten. Of misschien is het beter de aandacht te vestigen op een aantal artiesten die ‘A new era’ aankondigen met een revolutionaire dienst waarvoor je voor een klein bedragje in de maand zorgt voor gelijkheid in de muziekindustrie. Juist ja?!  

Laten we de platen in ieder geval niet vergeten, dat kan door heel Nederland bij de verschillende platenzaken op Record Store Day. In Leeuwarden kun je dit zaterdag bijvoorbeeld doen bij King Kong Records of Licks. Met een bak koffie net achter de kiezen ben je zaterdag vanaf 10:30 uur van harte welkom bij King Kong waar de dialectact Swinder speelt. Swinder - Gronings voor zwerver - speelt goed in elkaar stekende indiefolk en singer-songwriterachtige liedjes.  

Ook platenzaak Licks zal deze dag veranderen in een groot podium met onder andere optredens van lokale helden The Homesick met hun cultnoise, maar ook oud-3FM Serious Talent The Handsome Poets en de vijfkoppige rythm en blues band The Hangouts. Om 17:00 uur zal de dag worden afgesloten door Tristan die, zoals ze zelf zeggen, het beste van de jaren zeventig brengt naar 2015. Leve de plaat en de platenzaak in 2015!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland