#FF13: Great Minds brengt sterke hiphop naar Freeze

Publiek staat geen moment stil bij energiek optreden

Tekst: Sannette de Groes | Foto's: Lisa Boels ,

Een van de weinige hiphop acts tijdens het Freeze festival is Great Minds, bestaande uit Jiggy Dje, Sticks en Winne. De Rabobank zaal is dan ook niet afgeladen tijdens het begin van de set. De mannen weten daar op sterke wijze snel verandering in te brengen.

HET CONCERT:
Great Minds, Freeze Festival, Rabobank zaal, zaterdag 28 september

DE ACT:
Great Minds bestaat uit een drietal grote namen uit de Nederlandse hip hop scene waaronder Winne, Jiggy Dje en Sticks(bekend van Opgezwolle). Zij brachten dit jaar het gelijknamige album Great Minds uit, die deels in Parijs is ontwikkeld. Op het album zijn meer bekende namen te horen zoals SirOJ, SoulSearchin’ en Kleine Viezerik.
 
HET NUMMER:
Elk nummer heeft een soortgelijke opbouw. Het begint met een beat, het publiek wordt opgezweept en de lyrics van de mannen op het podium maken het helemaal af.  
 
HET MOMENT:
Tijdens de aftrap verschijnt er een gitarist op het podium die meespeelt met de dj, deze blijft een hele tijd meespelen en geeft het optreden net dat beetje extra. 
 
OOK OPMERKELIJK:
Het is duidelijk te zien dat er een dertigtal die hard fans aanwezig zijn die voor een goede sfeer zorgen in de Rabobank zaal. 
 
HET PUBLIEK:
Het publiek bestaat bij aanvang van het concert voornamelijk uit de harde kern fans die speciaal voor Great Minds naar het Freeze Festival zijn gekomen. Mondjesmaat druppelen er steeds meer andere nieuwsgierige bezoekers de zaal in. Great Minds zorgt voor veel interactie met het publiek en zorgt ervoor dat iedereen mee doet.
 
HET OORDEEL:
Het energieke optreden van Great Minds maakt zeker indruk op het publiek, niet alleen op de fans maar ook op de andere bezoekers. De energie die de rappers uitstralen maken van de show van Great Minds op Freeze een zeker succes. 
 

DE FOTO: