#KPVF finalisten: Brückenbauer #KPVF finalisten: Brückenbauer

'Na de finale gaan we eerst flink uitslapen'

, Niels Lahuis

#KPVF finalisten: Brückenbauer

'Na de finale gaan we eerst flink uitslapen'

Niels Lahuis ,

In meer dan tien voorrondes verspreid over de hele provincie streden bandjes om een felbegeerde plek in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. Inmiddels liggen ook de drie halve finales achter ons en zijn de finalisten van 2012 bekend. 3voor12 Friesland stelt ze stuk voor stuk aan je voor, met deze week: Brückenbauer!

In de zomer van 2010 maakt Indieband Girls on Top via hun website bekend te gaan stoppen. Reden: de heren zijn bezig met iets nieuws. Dat nieuws staat dit jaar in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân en heet Brückenbauer.

"We hebben als Girls on Top ruim tien jaar in verschillende samenstellingen bestaan", legt zanger Bert Steeman uit. "Toen er weer een bandwisseling aan zat te komen, hebben we besloten het roer om te gooien en als een verse band opnieuw te beginnen." Samen met bassist Wouter Zijlstra, gitarist Marty de Vries en drummer Martin Halma begint Steeman de band Brückenbauer. "Deze naam kwam onze drummer eens tegen in een krantenkop", verklaart Bert. "Het is een mooi woord wat gewoon is wat het is. Net als wij eigenlijk."

Begin dit jaar besluit de band om mee te doen aan de Kleine Prijs van Fryslân. Geen onbekende wedstrijd voor de heren. In 2003 wordt als Girls on Top de finale bereikt, maar het is Mullhouse dat de hoofdprijs wegkaapt. Bert: "Wat we geleerd hebben van Girls on Top, was dat we minder vrijblijvend aan de slag wilden. Samen muziek maken is natuurlijk het mooiste wat er is maar jezelf wat meer profileren en doelen stellen mag best wel."

Op 2 juni gaat de Jouster band opnieuw een gooi doen naar de winst, maar dan als Brückenbauer. "Ik hoop gewoon op een leuke avond met alle andere acts", blikt Bert vooruit. "Lekker bandjes kijken en een biertje doen met z'n allen." Een relaxte houding van een band die niet puur meedoet om het winnen, maar gewoon op wil treden. Op de vraag wat er na de finale gepland staat, heeft Bert dan ook een duidelijk antwoord: "Uitslapen. En daarna zien het wel. Het komt zoals het komt."

---

De finale van de Kleine Prijs van Fryslân is op 2 juni in Poppodium Romein.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland