#KPVF finalisten: Black Cherry Juice #KPVF finalisten: Black Cherry Juice

'Ik hoop elke ochtend dat ik zo zwart als James Brown wakker word'

, Obe Alkema

#KPVF finalisten: Black Cherry Juice

'Ik hoop elke ochtend dat ik zo zwart als James Brown wakker word'

Obe Alkema ,

In meer dan tien voorrondes verspreid over de hele provincie streden bandjes om een felbegeerde plek in de finale van de Kleine Prijs van Fryslân. Inmiddels liggen ook de drie halve finales achter ons en zijn de finalisten van 2012 bekend. 3voor12 Friesland stelt ze stuk voor stuk aan je voor, met deze week: Black Cherry Juice!

Op een muziekschool in Sneek trad een jazzcombo op met Willem Romers op de drums en Yannick Hoff als bassist. Even daarvoor trad Nanko Meiborg op die begeleid werd door zijn vader op de piano. En doordat zijn vader de opname liet horen aan Hoff was het idee voor Black Cherry Juice geboren. Hoff wilde Jurjen van Nes als toetsenist en Floris Alberda van Ekensteijn als gitarist. Zanger Meiborg: “Toen mijn vader thuiskwam met het bericht dat hij een band voor me had, was na een paar telefoontjes de eerste repetitie geregeld.”

Black Cherry Juice begon als coverband met onder meer The Commodores en Earth, Wind and Fire in het repertoire. Pas na een tijdje begonnen ze eigen nummers te schrijven. Volgens Meiborg een goede zet, omdat ze precies op tijd waren om mee te doen met de Kleine Prijs van Friesland. “Eigen muziek spelen is veel leuker dan coveren. Wel een stuk moeilijker, maar alle moeite wordt dan ook erg goed beloond.” Meiborg doelt onder andere op het behalen van de finale van de Kleine Prijs. Het vijftal rolde de wedstrijd binnen door de bandcontest Spotted by the Spotrockers te winnen. Black Cherry Juice mocht door naar de halve finale van de Kleine Prijs, maar werd niet eerste. Dankzij een wildcard behaalde de band alsnog de finale.

De naam Black Cherry Juice is samengesteld uit twee delen. Black vindt z’n oorsprong in de invloeden die zorgen voor de muziek van de band. Naast The Commodores en Earth, Wind and Fire zijn Prince, Jamiroquai en James Brown van grote invloed op hun liedjes. Meiborg: “Ik hoop elke ochtend dat ik zo zwart als James Brown wakker word.” Cherry Juice is afgeleid van een juicy cocktail, omdat ze hun muziek beschouwen als een cocktail van verschillende muziekstijlen. Naast soul en funk zijn er invloeden van pop en rock te horen, een cocktail van muziek die vooral live goed te pruimen valt. “Bij ons is een optreden elke keer weer anders, we hebben genoeg vertrouwen om te improviseren. Hierdoor ontstaat altijd weer op een onverwacht moment iets heel moois in een nummer,” aldus Meiborg.

---

De finale van de Kleine Prijs van Fryslân is op 2 juni in Poppodium Romein.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland