Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

De zomer is definitief voorbij, maar samen met het herfstweer begint gelukkig ook een nieuw seizoen voor de Friese poppodia.

Aux Raus en Zea naar Podium Asteriks
Vrijdag opent Podium Asteriks het nieuwe seizoen met de komst van Aux Raus en Zea. Aux Raus staat ook wel bekend om zijn frontman die graag op het podium zich van zijn kleren ontdoet. Altijd leuk! Maar het gaat natuurlijk om de meedogenloze hardcore gabberpunk van het duo Bastiaan Bosma en Luuk Bouwman. Een avondje lekker doorbeuken dus in de Leeuwarder Blokhuispoort.

Electro en industrial in Iduna
Ook Iduna knalt er vrijdag lekker in. Vanaf 20.00 uur is het aan Schwarzblut, NG-Pro en Psy’Aviah om de liefhebbers van electro en industrial in Drachten en omstreken te voorzien in hun behoeftes. Het Antwerpse trio Psy’Aviah opent de avond en wordt daarna gevolgd door NG-Pro: dit electrotrio van eigen bodem viert dit jaar alweer zijn tienjarig bestaan. Afsluiter Schwarzblut leverde vorig jaar haar debuutalbum af met veelal Duitstalige poëzie en beukende elektronische ritmes. In rap tempo zijn ze uitgegroeid tot een veelgevraagde act.

Avondje metal en een avondje blues in Het Bolwerk
Kun je op vrijdag in Het Bolwerk nog terecht voor een flinke portie metal met Cephalic Carnage en Psycroptic, op zaterdag is het blues wat de klok slaat in Sneek. Het 19-jarige gitaarwonder Stefan Schill, Rhythm Chiefs en 12 Bar Grooves zullen een avondvullend programma verzorgen. DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk was al zo royaal om Stefan Schill de Europese John Mayer te noemen. De Rhythm Chiefs hebben ook nog amper hun tienerjaren achter zich liggen, maar behoren nu al tot de Nederlandse top in het genre.

Gratis seizoensopening Romein met onder andere Def P.
Romein opent zaterdag het seizoen met Def P. & The Beatbusters. Vorig jaar had Def P. ook de eer het seizoen te openen voor Romein, toen nog als voorman van de hiphop formatie Osdorp Posse. Niet alleen Def P. komt zaterdag naar Romein. Ook Mr. Wallace, Barn Burner, Rooster Rampage en meer zullen op deze gratis avond acte de précense geven. Speciaal voor deze avond blijft Romein een uurtje langer open dan gebruikelijk. Bovendien is met ingang van het nieuwe seizoen ook het statiegeldsysteem afgeschaft!

!UIT Markt haalt Daily Bread naar de Prinsentuin
Niet alleen de Friese poppodia verzorgen dit weekend een muzikale start van het seizoen. In de Leeuwarder Prinsentuin is er in het kader van de !UIT Markt ook een muzikaal programma samengesteld. Op zaterdag kun je in de muziekkoepel onder meer kijken naar een Steely Dan coverband, Daily Bread (dat dit jaar nog op Lowlands stond), een dj-set van Liquid en de New Cool Collective Big Band. Daaromheen presenteren 16 Leeuwarder culturele instellingen een voorproefje van wat ze het komende seizoen zoal te bieden hebben.