Is het alweer weekend? Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

, redactie

Is het alweer weekend?

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

redactie ,

Normaal is 3VOOR12 Friesland het uitgesproken medium om terug te blikken op je weekend, maar vandaag blikt 3VOOR12 Friesland vooruit op het komende weekend. We vertellen je wat je het aanstaande weekend niet mag missen, want voor je het weet is het alweer zo ver!

3VOOR12 Friesland blikt vooruit op het weekeinde

Eerder deze week kondigden we de 3VOOR12 Friesland Clubavond met Bettie Serveert al aan, maar er gebeurt meer in onze provincie. 3VOOR12 Friesland selecteerde het volgende.

MpDrie Gigs met Studio Matic en Rum Jungle
Zoals elke donderdag, ook deze avond weer een MpDrie Gigs in het café van Poppodium Romein. De Groningse formatie Rum Jungle speelt zowel Engelstalige als Nederlandstalige reggae met blues en rock invloeden. Tropische sferen dus. Studio Matic daarentegen brengt een combinatie van breakbeat, dubstep en rock. De band bestaat nog maar sinds begin dit jaar, maar baart al aardig opzien met hun onderscheidende muziek. De toegang is gratis en de eerste band zal haar set, als aansluiting op het evenement “politiek doe je zo”, beginnen om 22.00 uur.

Mother Misery in Café Romein
Ook op vrijdag is er een programma in Café Romein: de Zweedse rockband Mother Misery. De band heeft sinds kort een nieuw album uitgebracht genaamd ‘Standing Alone’. Al sinds 2000 timmert de band aan de weg en een doorbraak lijkt nu eindelijk dichterbij dan ooit. Lovende recensies volgden namelijk al snel, dus kom ze zien voordat ze Romein ontgroeien! Er zal overigens nog een lokaal voorprogramma worden toegevoegd, deze is op dit moment nog onbekend. De deuren gaan open om 20:00 en de entree bedraagt €5,-.

3VOOR12 Friesland Clubavond
Aanstaande vrijdag organiseert 3VOOR12 Friesland in samenwerking met Podium Asteriks een nieuwe clubavond in de Blokhuispoort. Op het programma staat Bettie Serveert, de oudgedienden die met het dit jaar verschenen album Pharmacy of Love bewees nog altijd in de voorhoede van de Nederlandse indie rock thuis te horen. Het voorprogramma is in handen van Passengers, waarin leden van Johnny Cage en In Limbo zijn verenigd. Laat je meevoeren door aarzelende gitaren en afwachtende ritmes. De entree is 7 euro, de deuren gaan om 20.00 uur open. De afterparty in Muziekcafé Scooters brengt ons vanaf  00.00 uur Annasaid. Deense indiepop met hitpotentie!

Lucky Fonz III en zijn Felle Kleuren naar Sneek
Eerder deze week liet Lucky Fonz III ons al weten dat hij ontzettend veel zin heeft in zijn eerste tournee met een eigen band: De Felle Kleuren. Vrijdag is Het Bolwerk in Sneek aan de beurt. Engelstalige liedjes met folk invloeden wisselen af met Nederlandstalige liedjes van zijn meest recente cd: Hoe Je Honing Maakt. De support is in handen van Eefje, winnares van de Grote Prijs van Nederland 2009. Om 21.00 uur gaat de deur open, de entree is 10 euro.

Influenza * 1 Year Infected
Influenza is terug. Vrijdagavond vanaf 23.00 uur kun je in De Gloppe tot in de kleine uurtjes genieten van de beste techno, tech-house en minimal. En dat het een kwalitatief feestje is bewijzen de vele Duitsers die er op af komen. Zo komt er vanuit Stuttgart een bus partygangers naar de Friese hoofdstad om hun dj’s Mr.Schmitt & Tony Diaz bij te staan. Natuurlijk zijn ook de Influenza dj’s Dennis Jahns, Ramón en Zo.Sean aanwezig. 2 Area’s, 7 dj’s en dat voor slechts 4 euro. Kom op tijd, vol is vol!

Singer/songwriter Stevie Ann in Romein
In 2005 raakte Stevie Ann het Nederlandse publiek met haar album: ‘Away From Here’. Het album werd een gouden plaat en leverde haar de Zilveren Harp op. Na op verschillende festivals te hebben op getreden begint ze in 2006 met een theatertournee door vele zalen in ons eigen land. In mei 2010 is haar nieuwste album uitgekomen: ‘Light Up’ is een krachtig soulalbum. Zaterdag zal ze haar talenten in Romein laten horen. Als voorprogramma zullen Joost Biesheuvel en Kim Jansen laten horen dat kwaliteit en jong hand in hand kunnen gaan. Romein doet de deuren om 20:00 uur open en de entree bedraagt € 13,-.

Thijs van Leer met Focus naar Iduna Drachten
Focus is dé Nederlandse progrockband bij uitstek. Met Sylvia en Hocus Pocus scoorde de band begin jaren zeventig internationale successen. De band werd destijds geroemd om hun bijzondere combinatie van rock, klassiek en jazz en dan met name vanwege de instrumentale stukken. Thijs van Leer, de fluitist, is anno 2010 nog altijd op pad met Focus. De oude bezetting mag dan wel niet meer overeind zijn, de oude nummers staan nog altijd fier overeind. Koop je kaartje in de voorverkoop voor 17,50 euro en bespaar daar mee 2,50 euro op de deurprijs. Diezelfde deur opent zich zaterdagavond om 20.00 uur.

Kiehool haalt de blues naar Burgum

Er zijn van die dagen dat je zelfs in de meest onverwachte plekjes van Friesland geweldige avonden kunt beleven. Zo was dat laatst in Burdaard, zo is dat zaterdagavond in Burgum. Als je van spetterende, jankende gitaren houdt, dan moet je zeker afreizen naar het Kiehool. Bas Paardekooper & The Blew Crue spelen onvervalste bluesrock geïnspireerd door onder ander Stevie Ray Vaughan. In het voorprogramma Leeuwarder rootsrockers The Hangouts. De deuren openen om 21.00 uur, de entree bedraagt 12,50 euro.

Arthouse presents Eigen-wijsjes
Ook op zaterdagavond heeft de liefhebber van techno, house en minimal niets te klagen. Arthouse organiseert in Doozo Leeuwarden weer een nieuwe editie van Eigen-wijsjes. Met ditmaal op het affiche Sigward, Milan Meyberg en local hero Hesz. Sigward, afkomstig uit Den Haag, stond recentelijk nog op de Berlijnse labelnight van Klopfgeist. Een avondje Leeuwarden kon dan ook niet uitblijven. Milan Meyberg, in Groninger kringen niet een onbekende. Hij is de man achter de Eye Nexus evenementen en Beatsball. En zeg je Hesz, dan zeg je Arthouse. Voor 5 euro kun je van 23.00 – 05.00 uur in Doozo met de voetjes van de vloer.

US Bombs in Het Bolwerk

US Bombs frontman Duane Peters is een levende skatelegende. Zijn bijnaam Master Of Disaster verdient hij door zowel tijdens het skaten als in zijn privé leven regelmatig tegen het canvas te gaan. In 1993 richt hij de US Bombs op, een punkband die in de vroege jaren 90 genoeg heeft aan een stopcontact om op te treden. US Bombs belichaamt de old-school punk generatie en maakt zich, niet zonder humor kwaad over de onrechtvaardige armoede in onze maatschappij. Songtitels als Destroy The Nation, Bombs Not Food, Die Alone en Going Out geven je een beter beeld waar ze voor staan. In het voorprogramma de ska en punk rockers van The Grit. De zaal gaat vanavond zaterdag om 20.00 uur open, de entree is 10 euro.

Finse Finntroll brengt Folk Metal naar Romein

Op zondag 28 november staat er weer een gevarieerd en groot metalprogramma in Poppodium Romein. Het uit Finland afkomstige Finntroll mag je rekenen tot één van de allergrootste namen uit het Folk Metal genre, de muziek die deze heren brengen is een combinatie van Heavy Metal met Finse polka, ook wel humppa genoemd. Feesten dus! Voorafgaand aan Finntroll’s feestje: Samael en Rotting Christ? Beide draaien al mee sinds begin jaren negentig. Openers van de avond zijn de nieuwkomers Metsatöll en Nothnegal. De deuren van Romein gaan al open om 16.30 uur en de entree bedraagt in de voorverkoop € 20,- en aan de kassa € 25,-.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland