Mooie praatjes, slappe plaatjes Mooie praatjes, slappe plaatjes

Drummer van The Wave Pictures overtuigt nog het meest

, Tekst: Sierd van der Bij Foto's: Minze Dijkstra (jarig vandaag!)

Mooie praatjes, slappe plaatjes

Drummer van The Wave Pictures overtuigt nog het meest

Tekst: Sierd van der Bij Foto's: Minze Dijkstra (jarig vandaag!) ,

‘I’m just like Debby Harry. You keep on thinking, am I single or not? And in the meanwhile you keep on buying and listening my records.’ Mooie praatjes van David Tattersall, die De Bolder glimlachend opwarmen. Het lijkt alsof de grapjes gewoon in de setlist zijn opgenomen: op het juiste moment het juiste praatje. The Wave Pictures wekken de sympathie van de zandhappers. Maar, zijn die platen wel de moeite waard?

Drummer van The Wave Pictures overtuigt nog het meest

‘I’m just like Debby Harry. You keep on thinking, is he single or not? And in the meanwhile you keep on buying and listening my records.’ Mooie praatjes van David Tattersall, die De Bolder glimlachend opwarmen. Het lijkt alsof de grapjes gewoon in de setlist zijn opgenomen: op het juiste moment het juiste praatje. The Wave Pictures wekken de sympathie van de zandhappers. Maar, zijn die platen wel de moeite waard?   

CONCERT
 The Wave Pictures, Into The Great Wide Open, De Bolder, zondag 6 september 2009

MUZIEK
In het verleden zijn The Wave Pictures vergeleken met vedettes als The Veils en The Smiths. Prima vergelijking, maar ze zijn toch iets meer of juist minder dan dat. De Britten ontpoppen zich tot een sentimenteel  geheel dat de lachspier weet te raken met nihilistische teksten. Een ietwat naieve doch ware blik op het leven. Johnny Cash died today and you’d say; ‘It’s not Elvis though is it?’ Wellicht herkenbaar voor velen, want teksten als deze, gezongen door drummer Jonny Helm, veroorzaken een voorzichtig lachende zaal. Een verrassend element, daar de stem van David Tattersall toch wel een beetje begint te vervelen.

Instrumentaal gezien zit het vooral bij de drummer wel snor. Jonny Helm weet op sommige momenten zijn talenten perfect te etaleren en hij trakteert als slagroom op een toetje het publiek op een kiene drumsolo.

PLUS
Britse humor op het podium. Het vult de muziek aan en dat is positief. De tien jaar podiumervaring straalt van het podium af. En wellicht komt het doordat de band niet doorgebroken is, maar ze wekken sympathie op. Ze blijven normaal en drinken met kalm genot hun biertje.

MIN
De praatjes zijn oke. De plaatjes die ze vertolken zijn daarentegen een beetje slap. Bepaalde uithalen van David zijn prima, maar hij laat ze constant wegebben alsof het eiland voorzichtig opgeslokt wordt door de Noordzee. De drummer probeert de band nog een beetje strak te houden, maar het geheel moet de festivalganger toch een beetje teleurstellen. Meer humor dan uitstraling en muzikaal gezien lijkt het eerder een slap aftreksel van Mystery Jets.

CONCLUSIE
Vriendelijke gozers waarmee je prima kunt praten over de mooie dingen van het leven, maar die je niet vaker dan een keer laat optreden op je eigen feestje. Sterkte teksten, maar het geheel overtuigt  niet voldoende. En je wilt ze het eigenlijk niet zeggen, omdat het na een uurtje ouwehoeren al snel je vrienden zijn, maar we doen het toch. Als ze op deze voet doorgaan zullen ze voorlopig nog niet doorbreken. Sorry.

CIJFER
6

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland