Thuisblijven is geen optie bij No Bowling

3VOOR12 Friesland presenteert Fries talent in Lawei

Nienke Nijp ,

Klein, knus en minstens zo gezellig als een avondje bowlen: thuisblijven is geen optie bij No Bowling. Zeker als je weet dat 3VOOR12 Friesland op hun podium talentvolle Friese bands presenteert als Johnny Cage en The Dail-A-Poets. Ook Zwolse band Oceana Company zal het 3VOOR12 podium betreden. Gelegenheidsproject Ska3 speelt ska-versies van de peuterpophits van meidengroep K3. Twijfel je nog over thuisblijven?

3VOOR12 Friesland presenteert Fries talent in Lawei

Klein, knus en minstens zo gezellig als een avondje bowlen: thuisblijven is geen optie bij No Bowling. Zeker als je weet dat 3VOOR12 op hun podium talentvolle Friese bands presenteert als Johnny Cage en The Dail-A-Poets. Ook Zwolse band Oceana Company zal het 3VOOR12 podium betreden. Gelegenheidsproject Ska3 speelt ska-versies van de peuterpophits van meidengroep K3. Twijfel je nog over thuisblijven?

Die twijfel is al helemaal verdwenen als je weet dat ook Roosbeef, de Memphis Maniacs en Spooner geprogrammeerd zijn voor No Bowling. Pak je agenda, want op 4 april sta jij in Drachten voor dit gezellige festival. Naast de genoemde bands biedt No Bowling ook Stand Up Comedy en ‘Singer songwriters op de trap’. Dus laat je verrassen tijdens dit festival in de Lawei.

Johnny Cage
Fries talent dat nu al groot lijkt te worden. Johnny Cage debuteerde spectaculair eind 2008. Sindsdien is het nog niet stil geweest. En dat is maar goed ook, want van Johnny Cage willen we meer horen! ‘Met de energieke Johan Kooi als frontman op toetsen doet Johnny Cage als band meer denken aan het dromerige neefje van het stormachtige Bonne Aparte, dan aan - meer mainstream - muzikale verwanten als Radiohead of Muse’, schreven we al eerder. Een bijzondere band om naar te kijken, dus: zien!

The Dail-A-Poets
Geïnspireerd door poezie uit de jaren ’60, combineren de Dail-A-Poets indie/alternative rock met een tintje electro uit de 80’s en house uit de 90’s. Barry Tone, Billy Clubber en Jack Uzi noemen zichzelf ‘freaks of nature’. Ze staan garant voor een spetterende show met dansbare muziek: electrotrashdancepunkrock extraordinaire.

Oceana Company
Psychedelica, stoner, progrock en indie: Oceana Company maakt er één geluid van. Met dit bijzondere en grensoverschrijdende gitaarmuziekrepertoire trekt de Zwolse band de aandacht. De band laat invloeden van Motorpsycho, Radiohead en Queens Of The Stone Age samensmelten tot hun eigen originele smoel.

Ska3
Een ska-formatie die bestaat uit vijf bekende Friese muzikanten, waaronder Strawelte gitarist Paul Alma. Deze gelegenheidsformatie gaat een dag repeteren en komt dan met een bijzonder optreden, waarbij aan de muziek van meidengroep K3 een stevig ska-tintje wordt gegeven.

No Bowling
Het festival No Bowling is een samenwerking tussen De Lawei en poppodium Iduna. Het iets te groot aanvoelende Zappop maakt nu dus plaats voor dit nieuwe faetival dat nu al een succes lijkt te worden. Kleiner, knusser, maar met een minstens zo goede line-up. No Bowling: thuisblijven is geen optie.