3VOOR12 Friesland midzomerfeest op 24 juli in Scooters 3VOOR12 Friesland midzomerfeest op 24 juli in Scooters

samenwerking 3VOOR12 Den Haag en 3VOOR12 Friesland

, Paul van Berlo

3VOOR12 Friesland midzomerfeest op 24 juli in Scooters

samenwerking 3VOOR12 Den Haag en 3VOOR12 Friesland

Paul van Berlo ,

In de vakantieperiode is het vaak komkommertijd. De meeste poppodia zijn dicht en er is weinig te beleven op popgebied. Maar natuurlijk zijn er nog genoeg muziekliefhebbers niet op vakantie. En voor hen organiseert 3VOOR12 Friesland een midzomerfeest op vrijdag 24 juli in muziekcafé Scooters in Leeuwarden.

samenwerking 3VOOR12 Den Haag en 3VOOR12 Friesland

Op dat gratis feestje spelen twee bands.  De hoofdact van de avond is A Silent Express dat natuurlijk geen onbekende meer is in Friesland.

A Silent Express is een jonge wave-georiënteerde rockband uit het noorden van het land. De band tekende een contract bij Fortress Music en U-Sonic Records, won al de publieksprijs in de Grote Prijs Van Nederland, stond op Eurosonic en bracht in 2008 hun plaat 'Get This Right' uit. De band kreeg afgelopen jaar veel exposure op verscheidene radio- en tv-stations zoals 3FM, KinkFM, Club3voor12 & VPRO, 100% NL, TMF en talrijke lokale zenders. Momenteel toert de band door Nederland om zoveel mogelijk publiek aan zich te binden.

De opener van de avond is het Haagse damestrio ReBelle. Deze stoere rockchicks haalden de laatste acht in de Grote Prijs van Nederland, brachten al eerder een bezoek aan de TMF- en 3FM studio en timmeren in het Haagse popcircuit al langer aan de weg. Met hun debuutalbum vol sterke songs dat binnenkort uitkomt is ReBelle nu klaar om de rest van Nederland te veroveren!
 
Het optreden van ReBelle in Friesland is het resultaat van een uitwisselingsproject tussen 3VOOR12 Friesland en 3VOOR12 Den Haag. Het idee is dat opkomende bands uit de eigen regio zo een kans krijgen om ook elders in het land op te treden. Eerder speelde het Friese Melanocaster al op een 3VOOR12 Den Haag clubavond in Het Paard en zal binnenkort New Killer Stars naar de Hofstad afreizen. ReBelle is de eerste Haagse band die hier komt spelen, In oktober volgt aanstormend talent So What. Deze band zal zijn opwachting maken op het grote 3VOOR12 Friesland Festival dat dan plaats zal vinden.

Wat: 3VOOR12 Friesland midzomerfeest met A Silent Express en ReBelle
Waar: muziekcafe Scooters Leeuwarden
Wanneer: vrijdag 24 juli, toegang gratis

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland