Veel bands voor weinig geld

Win kaarten voor No Bowling

Het 3VOOR12 podium op het nieuwe festival ‘No Bowling’ met daarop Johnny Cage, The Dial-a-Poets, en Oceana Company is al reden genoeg om komende zaterdag naar Drachten af te reizen. Maar er is meer. Stand-up comedy bijvoorbeeld. En singer/songwriters van de Leeuwarder popacademie. En een hoofdpodium met drie acts die ieder voor zich de moeite zijn om te bekijken. Zeker als je kaartjes kunt winnen of voor heel weinig kunt kopen.

Win kaarten voor No Bowling

Die drie acts op het hoofdpodium in de foyer van Drachtster schouwburg De Lawei zijn Spooner, Roosbeef en Memphis Maniacs.

Spooner is opgericht in 2002 en is een jonge, energieke Nederlandse band die met hun eigentijdse muziekstijl al menig rockliefhebber heeft verrast en een steeds groter publiek voor zich wint. Ze worden al de nieuwe Di-rect genoemd.

Winnaar van vele talentenjachten, succesvolle optredens op podia en festivals als het Bevrijdingsfestival Rotterdam, Paradiso Amsterdam en voorprogramma's van de Golden Earring, Intwine en Claw Boys Claw - zijn zomaar een aantal wapenfeiten van Spooner. Hun muziek is een cross-over tussen pop, alternatieve rock en stoner. In 2008 verscheen het album ‘Trading Dreams’ dat wel eens de grote doorbraak zou kunnen betekenen voor dit viertal uit Alphen aan den Rijn.

Roosbeef speelde dit jaar Noorderslag plat en was met haar creatieve teksten en muziek al te zien in ‘De Wereld Draait Door’ . Zij is één van de vaandeldragers van het succesvolle Excelsior-label.

Op het podium weet Roos precies wie ze is. ‘We maken geen behang’, zegt Roos Rebergen over de muziek van Roosbeef. Je houdt ervan of misschien wel niet. De Nederlandstalige band trekt volle zalen en heeft succes met de cd ‘Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten’. Maar 'het publiek' kan ook heel lomp schelden, vertelt ze vlak voor het optreden in popzaal Burgerweeshuis in Deventer. Maar dat zal haar in Drachten vast niet overkomen.

Memphis Maniacs tenslotte maakt van verschillende nummers steeds één geniale mash up. Wie zoekt Elvis en Blur nou bij elkaar in één nummer? Dat de band hierin succesvol is, bewijst de geplande tournee met Fiction Plane (de band van de zoon van Sting) door de Verenigde Staten. Onlangs verzorgde Memphis Maniacs het voorprogramma van Fiction Plane in Paradiso.

Genoeg redenen dus om niet te gaan bowlen aanstaande zaterdag. Zeker omdat 3VOOR12 Friesland 5 x 2 kaarten weggeeft voor dit festival. Stuur voor vrijdag 11.57 uur een mailtje naar 3voor12friesland@gmail.com met ‘No Bowling’  in de tekst. Onder de inzenders worden 5 x 2 kaarten verloot. Win je niet? Geen nood? Via de Hyves van popodium Iduna kun je kaarten bestellen voor slechts 5 euro per stuk. Da’s geen geld voor een leuke avond vol goede muziek.