Metal in Mukkes Metal in Mukkes

Internationale acts in metalcafé

, Paul van Berlo

Metal in Mukkes

Internationale acts in metalcafé

Paul van Berlo ,

De liefhebbers van hardrock en metal komen de laatste tijd flink aan hun trekken in Mukkes. Alternatief rock café staat er op hun website, maar Mukkes is eigenlijk gewoon een metalkroeg. Met een leuke programmering.

Internationale acts in metalcafé

De liefhebbers van hardrock en metal komen de laatste tijd flink aan hun trekken in Mukkes. Alternatief rock café staat er op hun website, maar Mukkes is eigenlijk gewoon een metalkroeg. En ze hebben er een podium waar de laatste tijd steeds leuke bands spelen. Een paar weken geleden zagen we daar al de glammetal van de Zweedse bands Enforcer en Portrait die met veel enthousiasme, leer, spikes en luchtgitaren herinneringen aan de jaren 80 opriepen.

Vorige week kwamen we er het Australische The Eternal tegen, die met een heuse wereldtour bezig zijn ter promotie van hun nieuwe album ‘Kartika’. Ze waren al in Japan, Portugal en Spanje geweest en na een aantal optredens in Nederland en België gaat de band nog verder naar Finland, Canada en de Verenigde Staten. Wie op tijd was trof de band in een nog grotendeels leeg Mukkes aan bij de bar. Daar vertelden ze dat ze meestal in grotere zalen speelden, zeker in Japan waar het goed gaat met de band en er zomaar 300 tot 400 toeschouwers komen,

In Mukkes  was het niet zo druk, maar even zo goed kwijtte The Eternal zich professioneel van hun taak.  Hoewel het geluid in Mukkes niet altijd even geweldig is, viel het ditmaal op dat het juist zo goed klonk. En zo kon je ook meteen horen dat The Eternal zeker boven de gemiddelde metalband uitsteekt. Ze maken een melodieuze metal in de stijl van Anatema. Een goed optreden dat werd vooraf gegaan door het Belgische Marche Funèbre dat echter geen indruk maakte. Ook stond het Leeuwarder Dimaeon op het programma, maar die lieten op het laatste moment verstek gaan.

Maar het optreden van The Eternal maakte dat gemis meer dan goed. Een goede programmering dus in Mukkes waar ook tijdens Freeze on friday, aanstaande vrijdag 17 april, weer metal geprogrammeerd is. De zondag daarna staat er weer een internationale metalact in Mukkes als het Zweedse Haerts Alive langskomt met in het voorprogramma de Leeuwarder bands ZubZero en Wakeful.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland