Freeze on Friday Freeze on Friday

Een frisse mix van regionaal talent op 17 april in Leeuwarden

, Anke Meijer

Freeze on Friday

Een frisse mix van regionaal talent op 17 april in Leeuwarden

Anke Meijer ,

We mogen weer! Het festivalseizoen is begonnen. In Leeuwarden trappen we op 17 april af met Freeze on Friday. Met veelbelovende bands van eigen bodem en het is allemaal nog gratis ook.

Een frisse mix van regionaal talent op 17 april in Leeuwarden

Freeze on Friday was de pre-party voor het Freeze-festival dat altijd in september gehouden wordt.  Dit jaar staat Freeze on Friday op eigen benen. En met een frisse line-up is er voor elk wat wils, van singer-songwriter tot electro. De regionale talenten spelen op negen verschillende podia. 3VOOR12/Friesland doet je alvast wat suggesties aan de hand.

The Black Atlantic timmert hard aan de weg. Binnenkort verschijnt de eerste echte cd, die is opgenomen in de Verenigde Staten. De band met  frontman Geert van der Velde toert deze zomer door heel Europa. Wellicht is dit één van de laatste keren dat we The Black Atlantic van dichtbij kunnen zien. De grote podia lonken, dus gaat dat zien.

Kim Janssen is lid van The Black Atlantic maar zal op Freeze on Friday ook een solo-optreden verzorgen.  Liefhebbers van Sufjan Stevens-achtige liedjes komen bij Kim goed aan hun trekken. TBA en Kim Janssen staan in Café Zelle.

Hou je niet van luisterliedjes maar ben je van het  ‘raggen’ dan moet je in Mukkes zijn. Hier zal  onder andere Cornered  ‘acte de presence’ geven. Deze band is nog maar net begonnen en gaat dit jaar al Europees toeren met Deal With It. Een veelbelovende start dus.

Johnny Cage was al Hollandse Nieuwe bij 3VOOR12. De band bestaat uit Johan Kooi, Simon van der Heide, Folkert Stuiver, Patrick Schaafstal en Lukas Dikker. De mannen komen naar eigen zeggen live het beste uit de verf. Johnny Cage produceert een weemoedige indierock sound.  Ze worden wel vergeleken met Radiohead. Tijdens Freeze on Friday kan iedereen zelf horen of die vergelijking op gaat.

BlackBoxRed zegt dansbare grunge te maken. Is dat een vrouwelijke Eddie Vedder in de mix met dansbare beats? De band schrijft op MySpace dat zij niet met één stijl vergeleken willen worden. Het is in ieder geval veel gitaar en synthesizer. Samen met Dial-a-Poets en DeBasis proberen zij tijdens Freeze on Friday er een feestje van te maken in café de Gloppe.

Dit is maar een kleine greep uit het gevarieerde aanbod. Kijk voor meer informatie over het programma van Freeze on Friday en eventuele wijzigingen op: www.freezeonfriday.nl

 

Wat:               Freeze on Friday: een live-platform voor lokaal talent. Freeze on Friday is een initiatief van Friesland Pop in samenwerking met de horeca.

Waar:              In de volgende kroegen in Leeuwarden: De Markies, Café Zelle, Scooter’s, Doozo, Paddy O’Ryan, Utoop, Mukkes, Gloppe en Silbermann.

Wanneer:       Vrijdag 17 april 2009
Van 21.00 uur tot diep in de nacht

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Friesland