Wie is Roland Bron? Wie is Roland Bron?

Werken, eten, chillen

, Door Bart Rouw

Wie is Roland Bron?

Werken, eten, chillen

Door Bart Rouw ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Roland Bron.

Roland Bron (1984) is één van de rappers van Freecoolinsky. Bij deze Almeerse sterrenband zit hij nu een jaar of twee, maar zijn voorliefde voor rappen gaat veel verder terug. Zijn eerste eigen tekst ontstond op de achterbank van een auto en ging over een overval op een chinees restaurant. Naar eigen zeggen zeer fout maar hij vond zichzelf toen wel de man. Later heeft hij menig avond doorgebracht op de zolderkamer van een vriend. Nummer na nummer werd gemaakt en bezongen, helemaal onder invloed van groene toevoegingen.
Rond zijn tiende leidde Roland een onbezorgd bmx-leventje, wanneer hij niet op de Waterlandschool zat. Een decennia later woonde hij net op zichzelf en werkte hij fulltime. Een ieder die het eten van La Place liever laat staan, kan hier Roland voor aan kijken. Volgens hem maakte het restaurant nog goed eten toen hij er werkte en is het door zijn vertrek bergafwaarts gegaan. Hierna is hij gaan werken als orderpikker in Alphen. Daar werkt hij nog steeds, maar in de loop der jaren wist hij zich op te werken tot leidinggevende op de afdeling data entry. Volgens zijn moeder is Roland een lieve, intelligente en buitengewoon leuke jongen en naast muziek en werk kan hij zich uren bezig houden met shooters als Call of Duty.
Een intro is leuk, maar het wordt tijd dat Roland zelf aan het woord komt. Daarom, terug van weggeweest, de twaalf vaste vragen aan Roland Bron

Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
De dijk.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
M´n balkon

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Freecoolinsky, homes!!!

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Ik kijk er sinds kort iets meer in en ik denk dat Almere in zijn algeheel wel wordt onderschat. Je hoort niet veel landelijk over Almeerse artiesten, terwijl er hier in mijn ogen meer dan genoeg rondlopen.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Ik haal uit alles wel iets, als er inspiratie is moet je het gewoon kunnen doen, niemand hoeft voor mij te zwijgen.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
Een dope beat/muziekstuk, kan ik uren in verdrinken.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
Nee, dan gaat t zo cliché worden.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Werken, eten, chillen.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Vindt ik moeilijk te zeggen, in ieder geval iets nieuws.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Engelse nummers schrijven en zingen in extreem dronken toestand, het op dat moment vet vinden en de volgende ochtend weer luisteren en je schamen.

En, hoe is het verder?
Lekker hoor.

Wat wil je verder nog kwijt?
Ik ben er wel een beetje denk ik zo :)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland