Wildeburg is liefde voor de aankleding. Nu biedt Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg al een schitterend natuurlijk decor, maar ieder jaar ziet het festival er anders uit en wordt er een nieuw blijvend kunstwerk geplaatst. Ook dit jaar zijn er weer dingen nieuw. Wij hebben de twee opvallendste er voor je uitgepikt. Jack Sparrow eat your heart out… want niet normaal, er is een heus piratenschip aangespoeld in de polder to party!

Intieme sfeer festivaldorp blijft

Een van de Wildeburgers vertelt dit weekend dat hij het terrein "so sick" vindt! "Al die bamboepaadjes. Overal is wat te beleven! Er komen ieder jaar wel nieuwe stages bij, maar de organisatie weet het iedere keer weer voor elkaar te krijgen dat ze de intieme sfeer behouden. Iedere stage is een kleine area op zich. Echt heel tof!" Host Dirk Zandvliet vraagt op het Wildlive podium het grootste applaus voor de bouwers van het festival: "Focking fantastisch!" Wat is er nieuw?

Het Brandpunt

Ieder jaar is er een nieuw kunstwerk dat permanent op Netl blijft. De organisatie Kultlab vindt het leuk om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het terrein. Elke jaar kijkt ze wat er mogelijk is en gaat ze op zoek naar gekke ideeën. Vorig jaar de Tureluur toren, nu het Brandpunt. Een vuurplaats met grote stalen bomen; een ontmoetingsplek vol muziek, workshops en sprekers. Om je te laten inspireren, op te laden en waar vlammen vonken tot diep in de nacht. Waar Wildeburg ontwaakt, omringd door stalen bomen, staat vuur centraal. Een co-creatie van ATM Modelart, Red Bull & Wildeburg.

Stalen Stonehenge

In de volksmond krijgt het nieuwe kunstwerk Stalen Stonehenge als bijnaam. Tijdens Wildeburg is er niet alleen een vuurplaats, maar ook een mini-eenpersoonsbar, tribunes en een podium met een strand voor een vol programma. Monkey Jam trapt vrijdag het Brandpunt af! Een jamsessie waar ook bezoekers aan meedoen. Een muzikaal middelpunt. Typhoon is er ook. Niet om op te treden, maar hij vertelt zijn verhaal over verbinding, identiteit en de verwachtingscultuur. Dat er maar nog vele zomeravonden hier lang mogen duren....

Zuipschuit op de zeebodem

Op de zeebodem bij de Duinpan vinden wij een heus piratenschip, in tweeën gebroken, verbonden door de grote mast. Geweldig uitgepakt en in elkaar getimmerd door de Wildeburgbouwers WerkTuig. Voor Jikke en haar vrienden meteen al hun favoriete plek dit jaar. Het is een zuipschuit om in te klimmen en te klauteren met een plunderhol, biechthok, je kunt bij de mast op uitkijk staan, en aan het roer staan met een fantastisch uitzicht. En een heus zeil voor een schaduwplek.   

Benieuwd naar 2019

Wat voor briljante locaties worden er volgend jaar bedacht? Zal het festival doorgroeien? Zijn er plannen om uit breiden? Dat ontdek je volgend jaar op Wildeburg zelf. Want het festival wil graag blijven verrassen. Op naar 2019.