“Doe gewoon mee, mensen. Dit is een open jam!” Zo dagen de Deventerse mannen van de muzikale community Colored Monkeys het publiek van Wildeburg uit om samen met hen muziek te maken bij Brandpunt. Het klinkt zo lekker dat je bij dit kruispunt niet kunt doorlopen, maar blijft hangen om mee te feesten.

Sophie trekt de stoute schoenen aan en zingt mee.

Sophie trekt de stoute schoenen aan en zingt mee.

Jamsessie in de polder
Zo trekt bijvoorbeeld Sophie de stoute schoenen aan en neemt vanuit het publiek plaats achter de microfoon. Terwijl zij haar zangkunsten toont, inspireert zij de saxofonist die haar tonen oppakt. Samen maken ze er een duet van. De drummer zweept het met zijn ritme nog verder op. De muziek gaat over in een reggae stijl en de bassist haakt aan. Het publiek? Dat danst uitbundig mee.

Tot de nacht
De MC van Colored Monkeys improviseert vervolgens in het Nederlands lyric na lyric. Ondertussen jongleert hij, legt hij jamsessies vast op video en wijst hij erop dat je ook ‘monkey tattoos’ kan zetten. Het publiek heeft het zo naar zijn zin, dat Brandpunt een muzikaal middelpunt van de vrijdagmiddag wordt. Terwijl de jamsessie nog tot de nacht doorgaat!

“Ik ben zelf ook aangenaam verrast”
Vito komt ook met zijn vrienden kijken. Ook hij trekt zijn stoute schoenen aan en neemt de plek van de drummer over. “Wat een toffe ervaring is dit. Je wordt echt door de andere muzikanten opgenomen. Ze zeiden ´doe je ding en wij doen mee´.” Hij speelt wel in een bandje, maar zo jammen, dat was lang geleden. “Ik ben zelf ook wel aangenaam verrast.” Hij heeft zo de smaak te pakken, dat Vito even later ook de microfoon ter handen neemt. Zijn vrienden leggen het trots vast op film. Om nog dit hele weekend dit moment te blijven herinneren laat ook hij een 'tattoo' zetten.

Rapbattle tijdens Jam

Rapbattle tijdens Jam

Take it away met de tamboerijn en rapbattle
Een andere gast krijgt een tamboerijn aangereikt en kan zo ook heus wel meedoen. Maar wat blijkt, even later rapt hij er op los. Hiphop in da house. De bassist vindt dit zo lekker, dat hij zich laat gaan en naast hem komt dansen terwijl zijn vingers over de snaren gaan. Even later gaat dezelfde gast zelfs met een andere Wildeburg broeder een rapbattle aan. Twee blazers haken aan, zetten een muzikale riff op en het is één groot feest Na deze jamsessie is daar een vet applaus van toegestroomd publiek. Wildeburg is aan!