Wie zijn de Almeerse talenten op KAFTIVAL ’17?

Wij stellen de opkomende popsterren van Almere aan je voor.

Kilian Kayser ,

Op vrijdag 15 september is de tweede editie van KAFTIVAL. Het Almeerse festival wordt georganiseerd in het KAF, hét culture centrum van Almere. Met namen als Lil’ Kleine, SMIB en Orange Skyline wordt alles uit de kast getrokken om iedereen vrijdagavond naar het centrum van Almere te lokken. Naast deze grote namen, comedy en kleinere, maar zeker niet mindere, namen als Radio Eliza en Vic Willems is er ook een speciale stage voor Almeerse talenten. Ondersteund door de Almeerse band Parley zullen Heavenly, Amber Roads en Gravity Circus laten zien wat Almere in huis heeft. Wij stellen deze talenten graag aan je voor.

Heavenly

De Almeerse Heavenly is 18 jaar oud en maakt de stoerste R&B van Flevoland. Op KAFTIVAL gaat ze ondersteund door Parley, met wie ze in het verleden al vaker heeft gespeeld, op het Lazy Sundays stage laten zien waar ze van houdt. Namelijk alles wat een beetje alternatief is. ‘Weet je, in Almere gebeurt er niet zo heel veel. Maar als je goed kijkt is er eigenlijk heel veel gaande.  KAFTIVAL hoort daar ook bij en ik blij dat ik daar als Almeers talent kan staan.’ Haar muziek schommelt tussen alternatieve soul, hiphop en R&B en die stijl is goed te zien in de video die ze samen met KAFTIVAL voor Pink Ashes schoot. ‘Dat was trouwens super leuk om te doen. Ze maken dus speciaal voor het festival in het KAF een video. Ik nam twee vriendinnen mee, allemaal roze kleding aan, en ging gewoon lekker mijn nummer playbacken.’ Check hieronder de video en mis Heavenly niet tijdens KAFTIVAL.

Amber Roads

Een ander Almeers talent dat, ondersteund door Parley, mag shinen op KAFTIVAL is Amber Roads. De 18-jarige Almeerse Lana Del Rey maakt, naar eigen zeggen, indie-trap. Een mix tussen goede zanglijntjes en een op hol geslagen hi-hat. En het werkt. ‘Maar op KAFTIVAL ga ik waarschijnlijk zonder Parley spelen. Trap is niet ideaal voor een live band om te spelen. Daarom ga ik samen met een DJ optreden.’ Amber Roads ziet Almere positief veranderen. ‘KAFTIVAL is een voorbeeld voor Almere en de toename in toffe dingen die hier gebeuren. Het ontstond allemaal een beetje bij Hard Bitten & The Others en verspreid zich nu door de stad. Hard Bitten is misschien gesloten, maar met de Popronde en KAFTIVAL zijn er steeds meer toffe dingen.’ Ook Amber Roads maakte samen met KAFTIVAL een video en die kun je hieronder zien.

Gravity Circus

Het derde Almeerse talent op KAFTIVAL is Gravity Circus. Drummer Ken Luske (24) en alleskunner Jimmy Nagaura (23) maken alternatieve popliedjes die niet zo makkelijk in een hokje te stoppen zijn. Kenny: ‘Soms is het een beetje als Milky Change, zoals het videoclipje voor KAFTIVAL, en soms is het veel harder en gaat het naar shoegaze, metal of hiphop. Het grootste voorbeeld is Twenty One Pilots, maar bands als Glass Animals en Alt-J vinden wij ook echt heel erg goed.’ De boeking voor KAFTIVAL is voor Gravity Circus heel belangrijk geweest.Door die boeking hadden wij eindelijk een deadline. We moesten eens een keer knopen doorhakken en dat is nu gelukt. Met een doel is het makkelijker beslissingen in de muziek te nemen. Ik denk dat meer mensen in Almere zo’n druk nodig zouden hebben. Iedereen hier speelt gitaar uit verveling, maar niemand hoeft iets af te maken. KAFTIVAL helpt ons een stapje omhoog te zetten.’

Tips
Welke acts mogen wij volgens de Almeerse talenten echt niet missen? Heavenly en Amber Roads zijn het met elkaar eens: Leafs. 15 jaar oud en nu al de grootste rapper van Almere. Gravity Circus daarentegen gaat kijken bij Radio Eliza, Orange Skyline en Rondé. En wij? Wij willen eigenlijk geen enkele act missen. Er zijn nog kaartjes beschikbaar voor KAFTIVAL, maar wees snel. Tickets: http://kaftival.nl/