Naar aanloop van hun optreden op 28 oktober in De Underground spraken wij met Seb, de frontman van Paceshifters. Lees hier meer over de band, hun dromen en touren in het buitenland.

Paceshifters @ THE LIFE I LIVE

Interview met de Paceshifters

Boys, ontzettend gaaf dat jullie voor de 2e keer in Lelystad staan, kunnen jullie mij vertellen, voor de mensen die jullie nog niet kennen,  wie zijn de Paceshifters?

Seb: “ We zijn een 3 mans band en we maken Alternatieve rock/grunge, denk jaren ’90. De band is van origine opgericht in Wijhe (klein dorpje tussen Zwolle en Deventer) maar inmiddels wonen mijn broer en ik al een geruime tijd in Zwolle. Jesper woont in Utrecht trouwens. Jesper (26) speelt drums en doet vocals, mijn broer Paul (27) speelt bas en doet vocals en ik (24) speel Gitaar en doe Vocals. Volgend jaar bestaan we trouwens alweer 10 jaar! “

10 jaar is een flinke tijd voor een band met zulke jongen bandleden. Door wie of wat zijn jullie vroeger geïnspireerd geraakt?

Seb: “ Voornamelijk jaren ’90 / eind jaren ’80 bands, denk aan Pearl Jam, Nirvana, Smashing Pumpkins, maar ook de wat minder bekende bands zoals bijvoorbeeld Screaming Trees. Naar Bruce springsteen en Neil Young luisteren we alle drie ook erg graag.”

Dat klinkt zeker heel divers, maar dat kan ook eigenlijk niet anders als je bijvoorbeeld naar jullie laatste album heb geluisterd, Waiting To Derail. Deze hebben jullie begin dit jaar in Nederland uitgebracht en daar hebben jullie ook flink wat uitverkochte zalen aan overgehouden. Zelfs een Europese tour door de UK, Duitsland, Belgie, Zwitserland en Oostenrijk. What’s next?

Seb: “We hebben inderdaad niet stil gezeten. De Europese tour was heel gaaf, onder andere support geweest voor Frank Iero (ex-gitarist “my chemical romance”), we hebben bijna elke dag gespeeld. Daarentegen is het ook heel hard werken hoor, je bent constant aan het reizen, opbouwen, spelen, afbouwen en weer reizen, maar goed, daar doen we het natuurlijk ook allemaal voor. Deze maand is ons album trouwens wereldwijd uitgebracht door ons label Hassle Records. Inmiddels staat er voor begin 2018 (14 februari t/m 27 februari) alweer een nieuwe tour gepland voor de UK en Duitsland.”

En ook nog onlangs een nieuwe videoclip gedropt! Ik moet eerlijk bekennen, ik heb hem vandaag pas voor het eerst bekeken maar heb me geen seconden verveelt. Kun je hier iets meer over vertellen?

Seb: “ Goed om te horen, dat wilden we eigenlijk precies bereiken met deze video. Na vele brainstorm sessies met Bert Albers zijn we met dit idee gekomen. Het gaat over iemand die vroeger op school gepest is maar daar eigenlijk z’n hele leven last van houdt. “

Tot slot heb ik nog laatste vraag, om maar lekker cliché te eindigen. Hoe ziet jullie droom eruit?

Seb: “Eigenlijk leven we die al. Onlangs een tour gehad in het buitenland, we leven voor de muziek en willen dus ook leven van muziek. We hebben echt een fantastisch jaar achter de rug maar een voorprogramma van bijvoorbeeld The Foo Fighters zullen we ook echt niet afslaan. “

 

Aankomend weekend zijn de heren van Paceshifters te bewonderen in Poppodium Underground. Tickets zijn hier te koop.