Afgelopen weekend gingen de voorrondes van dé bandwedstrijd van Flevoland, Flavourland, weer van start. Met De Klos in Emmeloord als locatie van de zaterdag. Wij van 3VOOR12 waren er bij om te zien hoe de Flevolandse muziekscene vormgegeven en ingevuld wordt.

Backland
Een relatief jonge band met een enthousiaste podiumpresentatie! Een leuke set eigen nummers waar goede ideeën in schuil gaan. Ze mogen deze nog wel dieper uitwerken en de gehele set mag wat meer samenhang krijgen.

Smiley Virus
Smiley Virus Lijkt een verhaal te willen vertellen deze avond. De bijzondere outfits, muzikale opbouw en de voordracht van een gedicht dragen allemaal bij aan een bepaalde spanningsopbouw. Jammer is alleen dat het niet echt duidelijk wordt wat het verhaal is wat deze heren willen vertellen.

RUV
Een energiek power trio wat zichtbaar veel ervaring heeft op het podium. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, hebben een mooie dynamiek in hun set en hebben zichtbaar plezier op het podium. Een band die klaar is om de grotere podia te betreden.

Between May and April
Een uitbundige band met interessante songstructuren en een bak energie. Dat ze in de kleine Klos staan, lijken ze zelf niet door te hebben. Ze staan te spelen met expressies alsof ze de achterste rij in de Ziggodome moeten overtuigen. Hierdoor lijkt het in de Klos bij vlagen too much. Iets temperen en een betere balans in hun sound. Dan zijn deze gasten klaar voor een volgende stap.

Fleetwood Back
De enige coverband die deze avond op het affiche pronkt. Een grote groep goede muzikanten die een prima vertolking geven van een aantal hits uit het repertoire van Fleetwood Mac. Wel staan ze wat statisch op het podium. Iedereen doet zijn eigen ding en de interactie, zowel onderling als met het publiek, ontbreekt nog.

Doominoo
Doominoo zet samen met zijn band een heerlijke set neer. Door de veelzijdigheid van de groep muzikanten tikken ze verschillende subgenres uit de HipHop aan. Dat Doominoo uitgeroepen is tot Stadsrapper van Almere verbaast ons niets. Hij weet het publiek te pakken met zijn raps en de keuze voor een liveband geeft het geheel een extra dimensie.

Goddamn Dinosaur
Een zeer strakke band met voelbare emotie welke uit de tenen lijkt te komen. Dat deze jongens al even ervaring hebben op de planken is duidelijk te zien aan het gemak waarmee ze spelen. Daar waar sommige bands de eerste nummers nog warm moeten draaien, gaan deze gasten gelijk vol gas.

Jury uitslag:
       1. RUV
       2. Doominoo
       3. Goddamn Dinosaur

Publieksprijs:
        1. Backland
        2. RUV
        3. Goddamn Dinosaur