Vrijdag barstte Flavourland los in poppodium De Meester. Een gezellige en muzikale avond met zeven finalisten die strijden voor een finaleplek. Uiteindelijk gaat Iyobel er met de publieksprijs vandoor en Norah Jane is volgens de jury de absolute nummer één.

Dansen met Bolivar & the Warriors
Niet alleen de lekkere african-caribbean sound valt op aan deze band, maar ook de verschijning in legerprint outfits maakt een goede indruk. Volgens de jury moet de band werken aan de strakheid. Iets wat niet ontbreekt is energie. Bolivar staat al zingend en dansend te performen en met deze vrolijke energie krijgt hij het publiek ook aan het dansen.

De Bromkatten zijn lekker zichzelf
Op het eerste gezicht zien de Bromkatten er niet zo spectaculair uit, maar als ze beginnen te spelen worden er een paar heerlijke gitaarsolo`s getrokken. De verschijning is juist wat de band zo eigenzinnig maakt volgens de jury en het is zeker geen band die zich anders probeert voor te doen.

Iyobel maakt er een show van
Het eerste wat opvalt aan de act is dat er niemand achter het drumstel zit, maar er een beatboxer is ingezet. Hiermee heeft de band het zichzelf wel moeilijk gemaakt. Ze maken gebruik van een loopmachine waardoor je vele lagen over elkaar hoort die niet allemaal even duidelijk meer zijn. Toch blijft de muziek lekker klinken en Iyobel maakt er een show van met een rookmachine en een energie die niet weg te krijgen is.

Marijn Zwart krijgt de zaal stil
Als Marijn begint te spelen wordt het stil in de zaal. Een fraaie stem met mooie eigen liedjes, dit is ook wat de jury over Marijn zegt. Wel moet ze volgens de jury werken aan haar gitaarspel en wat podiumervaring opdoen, want ze ziet er wat onwennig uit op het podium.

Kelevino doet wat hij zelf wil
Kelevino is een aparte verschijning. Hij heeft een soort monniken pak aan en zijn twee percussionisten zijn gekleed in een volledig strak wit pak die ook hun gezicht bedekt. Ook als hij begint te spelen blijft het iets wat je niet vaak ziet. Zijn muziek is te omschrijven als hard rock. Zijn rebelsheid wordt wel gewaardeerd door de jury, maar hij moet oppassen dat het niet als negatief wordt gezien.

Norah Jane heeft veel potentie
Dit dertienjarige meisje is de verrassing van de avond. Met een prachtige stem droom je zo weg bij haar gezang. Niet alleen haar muziek maar ook haar uitstraling is mooi. De outfit, de gitaar en de stem het past allemaal. De jury heeft ook weinig commentaar op Norah. Ze moet wat meer ervaring opdoen maar er zit veel potentie in deze artiest.

Rocken met Gravity Circus
Deze band heeft een toegankelijke sound die door veel mensen wordt gewaardeerd. Een top 40 band in positieve zin. Er is te zien dat deze band op elkaar is ingespeeld en ze zien er echt uit als een geheel. De jury vindt dat ze nog moeten zoeken naar een eigen sound maar is over het algemeen positief. Ook het publiek zingt enthousiast mee. Een mooie afsluiter van de avond.

De uitslag
En dan het moment waar iedereen op heeft gewacht, de uitslag. Na een moeilijk juryberaad zijn ze er toch uit. Op nummer één is Norah Jane geëindigd, die in plaats van een fles champagne met haar dertien jaar een fles cola kreeg. De tweede plek is voor Bolivar & the Warriors en de derde plek is voor Gravity Circus. Ook het publiek mocht hun stem uitbrengen en met twintig stemmen gaat de publieksprijs naar Iyobel. Hiermee eindigt een avond met muzikaliteit en gezelligheid van hoog niveau.