Top/tip: de 5 favoriete tracks van Boeboe Top/tip: de 5 favoriete tracks van Boeboe

Met o.a. D'Angelo, Jimi Hendrix en Screamin' Jay Hawkins

, Morscha von Grumbkow

Top/tip: de 5 favoriete tracks van Boeboe

Met o.a. D'Angelo, Jimi Hendrix en Screamin' Jay Hawkins

Morscha von Grumbkow ,

Vanavond staat Morscha 'Boeboe' von Grumbkow achter onze draaitafels tijdens 3voor12 Flevoland Café in Poppodium Underground. Hier laat de dj en producer de nummers hoorde die hem 'als kleine Boeboe' inspireerde. Als voorproefje onthult Morscha alvast vijf nummers die hij vanavond sowieso zal draaien.

Screamin' Jay Hawkins – I Put A Spell On You
"Dit nummer was een van de eerste keren dat ik zelf een sample ontdekte uit een hiphop-track ('Kick In The Door' van Biggie). Toen ik wat ouder werd en het nummer ook buiten de sample-context kon waarderen werd het misschien wel mijn favoriete liefdesliedje. Dat je iemand zoveel mist/begeert dat je diegene wilt betoveren om van je te houden. Tel daarbij op dat Hawkins behoorlijk dronken was tijdens de opnames van dit nummer en het is een en al rock ’n roll-romantiek."

Gangstarr - Royalty
"Ik heb deze track denk ik wel vier jaar lang elke dag geluisterd. Die hele 'Full Clip' dubbel-cd wel eigenlijk. De eerste letters van een paar regels uit deze track waren 10 jaar lang mijn wachtwoord voor alles."

D'Angelo - Brown Sugar
"Het feit dat hier gewoon 'programmed' hiphopdrums onder zitten maar dan wel met heerlijke Rhodes en Hammond licks plus het hele arrangement maakt dit voor mij een van de meest originele benaderingen van soulmuziek uit mijn generatie. Dit blijft voor mij ook een go-to (gowtu) track voor meerdere settings."

Steve Miller Band – Threshold
"Dit is de openingstrack op het album 'Book Of Dreams' van de Steve Miller Band. Dat was een van de albums die vaak gedraaid werd bij ons thuis toen ik een kleine Boeboe was. Het was een opvallende intro omdat het voor de rest een typisch 70's rockalbum was en dit was allemaal spacey shit en effecten. Ik vroeg altijd aan mijn vader hoe ze dat soort geluiden maakten en hij legde dan uit dat dat met synthesizers was gemaakt en dat dat heel ingewikkeld was (wat het in de jaren 70 ook was). Ik weet zeker dat dit het eerste zaadje in mijn brein was waardoor mijn liefde voor elektronische muziek begon. Ik raad overigens aan om deze op Spotify te luisteren met het album, want hij loopt echt lekker over in de eerste track daarna."

The Jimi Hendrix Experience
"Ik vind dit simpelweg een van de mooiste teksten ooit geschreven. Ik leerde eerst de versie van Jimi Hendrix kennen en dat is ook mijn favoriete versie. Bob Dylan heeft zelf gezegd dat hij deze versie ook prefereert en ik heb begrepen dat hij toentertijd dit nummer live ook in deze vorm deed. Ik ben al een hele tijd bezig met een idee voor een tattoo gebaseerd op dit nummer. Er zit zoveel sicke beeldspraak in deze tekst dat er een soort Game Of Thrones-achtige tekening uit gaat komen denk ik. Toen ik als puber gitaar begon te spelen wilde ik alles van Jimi kunnen spelen maar op een of andere manier heb ik dit nummer nooit aangeraakt. Ik denk omdat de sfeer niet eens te benaderen is, dit is een andere wereld."

Zit je al ja-knikkend en swingend de lijst van Morscha door te nemen? Kom dan naar 3voor12 Flevoland Café met Boeboe. Deuren gaan om 20.30 uur open, toegang is gratis! 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland