De organisatie van Wildeburg begon met het organiseren van foodtruck festivals in Amersfoort en dat proef je. Maar, met zoveel lekker eten is het kiezen erg lastig. Daarom besloten wij ons maar op te offeren en proefden wij het eten van bijna elke foodtruck. Ben je benieuwd wat je moet eten vanavond? Zoek dan niet verder.

Pannenkoeken

We beginnen onze zoektocht naar de ultieme smaakbeleving bij het pannenkoekenhuisje. Ja, pannenkoeken… als je keus hebt uit zoveel bijzondere gerechten, waarom zou je dan een pannenkoek gaan eten? Niet veel mensen vroegen dit zich af aan de constante rij voor het huisje te zien. Houdt iedereen nou echt zo erg van pannenkoeken of is er iets bijzonders aan de hand? Wij kozen de meest basic pannenkoek: naturel met stroop en poedersuiker.

Prijs: 1,5 munt.

Stand: Een schattig ‘huisje’ dat zo in het sprookjesbos van de Efteling had kunnen staan. Het past perfect bij pannenkoeken.

Service: Een vriendelijke jongeman die met een handig bonnensysteem zelfs in de topdrukte het overzicht kon houden.

Eten: Ja, we snappen nu waarom er altijd een rij staat bij de pannenkoeken. Zelfs tot zeven uur in de vroege morgen. Want hoe deze pannenkoeken smaken kan zelfs je oma niet bij in de buurt komen. Het recept is vast geheim, want zo fluffy en smaakvol als deze pannenkoek naturel is krijg je ‘m nergens anders.

Eindoordeel: 7, voor een klassieke pannenkoek best hoog.

Rammenas

'Rammenas is een knolgroente, familie van radijs en rettic. En nas komt van nassen, eten dus. Ik vind het een heel leuk woord,’ zoals de vrouw het achter het wagentje vertelde. Op het menu staan kippi sedang en satéh. Wij konden van beide iets proeven.

Prijs: verschillend van 2 tot 3 munten.

Service: Niks op aan te merken, je krijgt een glimlach en binnen no time eten op je bord.

Stand: Een zelfontworpen en door een vriend gemaakte stand met vintage details en veel lampjes.

Eten: Wauw, als iemand je had verteld dat je kip aan het eten was had je het zonder na te denken geloofd. Kippige kerrie en satéh-spiesjes op basis van soja-eiwit. Dit is zeker een goede maaltijd voor je geld, en wát een smaken. Zelfs de moeilijke eter zal hier van smikkelen.

Eindoordeel: 9. Dit was echt heel erg lekker en ook nog eens semi-gezond. Een klein puntje was wel dat je niet snel doorhebt dat er alleen vegetarische gerechten worden verkocht. Dat wordt niet duidelijk aangeprezen.

Pasta

Niet te missen op een festival. Een goed bord pasta kan je maag goed doen vullen zodat je er de rest van avond weer tegenaan gaan. We kregen een bordje pasta aglio olio, en mochten zelfs een beetje vers gegrilde groenten proeven.

Stand: Een busje met boomschorsdetails en krijtborden, en een vuurschaal waar op gekookt en gebakken wordt. Enigszins simpel.

Prijs: Verschillend van 3/3,5/4 munten voor pasta en 1 munt voor een oester of haring.

Service: Lekker snel en vriendelijk. De live cooking is leuk om naar te kijken als je toch eventjes in de rij moet staan.

Eten: ‘Oh my god, kijk dit,’ zegt een van de vrouwen voor ons als ze haar bord eten krijgt. En het eten ziet er inderdaad minstens zo lekker uit als dat het smaakt. Hoewel er een kanon knoflook in je mond ontploft bij het nemen van een hap spaghetti is de smaak goed, de groentes sappig en maakt de kaas het af.

Eindoordeel: 7,5. Een goede maaltijd voor een lange nacht, maar niet per se heel bijzonder festivalvoedsel.

It’s a wrap

Een wrap gevuld met kip of de vegetarische variant met groentes.

Stand: Een grote barbecue waar zo’n zes man omheen de wraps aan het klaar maken zijn. Niet de meest originele stand van allemaal.

Prijs: Hoewel het nergens te vinden is vertelde het meisje achter toonbank dat een wrap 3 munten kost.

Service: Er kon wel wat meer enthousiasme van af. De zon schijnt, je mag best lachen.

Eten: Het is gewoon een wrap met kip. Maar wel twee-sterren kip zoals de kok vertelde. Goed, de kip was lekker en guacamole supervers, maar je mist wel een beetje de ‘wow’ sensatie bij het nemen van je eerste hap. De makkelijke eter zou terugkomen.

Eindoordeel:  7. Lekker, maar niet bijzonder.

Loco’s Kitchen – Pita Niña

Een pitabroodje is de basis van alles. In dit geval de basis van falafel, lamsbout en BBQ kip. Wij namen een pitabroodje met falafel voor je waffel.

Stand: Een grote keuken in de openlucht, zo ziet het eruit.

Prijs: 3 munten.

Service: Niet kwakken maar bakken is het motto. De frituren gevuld, de broodjes gesmeerd en jij hebt binnen heel snel je eten.

Eten: Het gevaar met falafel is dat het snel veel te droog kan worden. Dat was niet het geval. Wel was er knoflook. Heel veel knoflook. Lekker voor het broodje, maar wat minder lekker voor je niet falafel-etende medemens de rest van de avond.

Eindoordeel: 7,5. Kruidige falafel en frisse groentes op je pita. Erg lekker maar wel wat te karig als complete maaltijd.

Marktslager

Als je een echte bourgondiër bent kan je aan je trekken komen bij de marktslager. Geen vega-piefpaf übergezonde groentebommen. Nee, gewoon vlees van de marktslager. Wij proefden de pulled pork en spareribs. Met een klein beetje salade. Voor de smaak.

Stand: een groot deel van het terrein is gereserveerd voor de marktslagerstand, met vlees, vlees of vlees. Van het varken die je kort daarvoor nog rond zag draaien op een spies. Confronterend voor vele vegetariërs.

Prijs: 3 munten.

Service: Supersnel en supervriendelijk. Niemand staat op dit moment in de rij. Misschien was dat biggetje op de spies toch wat afschrikwekkend.

Eten: Pulled pork klinkt best lekker, maar het ziet eruit als een uit elkaar getrokken varken. Het is best oké allemaal, maar zonder de saus erover heen is het minder. De spareribs zijn mals en pittig. Voor festivalspareribs zeker wel een aanrader.

Eindoordeel: 7. Ze noemen zich de alle- aller- allerlekkerste marktslager. Wat best kan kloppen in dit geval, aangezien er maar één op het festival staat. Maar, de saus is té belangrijk.

Burgers en Pizza

Deze twee hebben we helaas overgeslagen, omdat we eigenlijk al heel erg vol zaten. Deze twee maaltijden staan eigenlijk altijd wel op een festival en aan de rijen voor de stands te zien is het ook wel duidelijk waarom. Verse pizza’s en burgers van de grill doen het altijd goed, maar zijn ook wel een van de meest voor de hand liggende keuzes.

We eten vanavond…

Bij Rammanas! De meest unieke smaken voor de beste prijs met de grootste porties. Voor de vegetariër een hapje hemel en voor de carnivoor een schijnbare waarheid als je zegt dat het gewoon kip is. De stand is uitnodigend, de rij niet lang en de werknemers staan open voor een praatje.