De zomer vliegt voorbij. Als de zon schijnt en de scholen stoppen gaat er niets sneller dan de tijd. Hoe jammer dat ook is, er is één groot voordeel: Lowlands komt er weer aan. De traditionele afsluiter van de zomer is dit jaar op 18, 19 en 20 augustus en wij kunnen niet wachten. Om alvast in de stemming te komen presenteren wij deze weken de Lowlandstips van de 3voor12 Flevoland redactie. Met vandaag hoofdredacteur Kilian Kayser en zijn tips voor een perfect weekend Lowlands.

Car Seat Headrest
Dit mag je écht niet missen. Het debuutalbum Teens Of Denial, al staan er twaalf eerdere albums op Bandcamp, is namelijk met afstand het beste album dat vorig jaar uitkwam. Alleen maar hits die je laten meezingen en schreeuwen met de harde gitaarliedjes van Will Toledo. Car Seat Headrest gaf wat mij betreft de beste show van Down The Rabbit Hole vorig jaar en de beste show in Paradiso dit jaar.

 

Mac Demarco
Oké, niet een erg verrassende tip. Maar een show van Mac Demarco missen? Dat kan echt niet. Hoe Mac met zijn relaxte en vreemde popliedjes de energie van een hardrockshow over weet te brengen is een raadsel, maar ik heb nog nooit iemand onbezweet de zaal zien verlaten. Lowlands wordt ongetwijfeld het Nederlandse hoogtepunt in zijn carrière.

 

Wim Helsen
Gelukkig gaat Lowlands niet alleen om muziek. Leuk hoor, al die bandjes enzo. Maar leuker dan Wim Helsen? Onmogelijk. Ooit zag ik een show van hem in de Kleine Komedie en ik plaste een klein beetje in mijn broek. Grappiger dan Hans Teeuwen en Belgischer dan Herman Brusselmans. Wim Helsen  heeft het allemaal.

 

 

Ty Segall
De vraag is niet of, maar in welke hoedanigheid Ty Segall naar Nederland komt. Komt hij met Fuzz? Komt hij met The Mugglers? Speelt hij stiekem mee bij Mikal Cronin of The Meatbodies? Geen van allen dit jaar, hij komt gewoon als zichzelf. En om een wijs man te quoten: ‘Dat is heel goed nieuws’. De beste moshpit en de vetste show tegelijk? Ga dan naar Ty Segall.

 

Canshaker Pi
Dat Canshaker Pi een van de beste shows in de Underground gaf dit jaar is niet zo’n verrassing. Maar dat ze datzelfde kunstje flikten op Best Kept Secret, dat is behoorlijk sensationeel. Hoewel, hun mix van 90’s indie en punky gitaarliedjes is zó goed, dat geen enkel hoogtepunt meer een verrassing is.