De Lowlands ´17 tips van Chantal de Reijke De Lowlands ´17 tips van Chantal de Reijke

Van Billy talent tot onze eigen Kim Janssen

, Chantal de Reijke

De zomer vliegt voorbij. Als de zon schijnt en de scholen stoppen gaat er niets sneller dan de tijd. Hoe jammer dat ook is, er is één groot voordeel: Lowlands komt er weer aan. De traditionele afsluiter van de zomer is dit jaar op 18, 19 en 20 augustus en wij kunnen niet wachten. Om alvast in de stemming te komen presenteren wij deze weken de Lowlandstips van de 3voor12 Flevoland redactie. Met vandaag Schrijfster Chantal de Reijke en haar tips voor een perfect weekend Lowlands.

Billy Talent
In concertzalen weten de Canadezen van Billy Talent elke keer weer te overtuigen. Dat ze er op Lowlands een hard feestje van gaan maken, daar twijfel ik dan ook geen moment over. Als je een plek zoekt om midden in de pit, wall of death of gewoon een springende menigte te staan, dan mag je dit concert zeker niet overslaan!

 

Bastille
Eerlijk is eerlijk: echt een verrassende tip is dit natuurlijk niet. Maar dat maakt hem niet minder gemeend! Ik heb Bastille op meerdere plekken mogen zien, zowel op festivals als in concertzalen. Keer op keer verrast de band met de kwaliteit van hun live-performance. Gooi daar de ongemakkelijke dansjes van zanger Dan nog eens bij: dit optreden wil je niet missen.

 

The Pretty Reckless
Een band starten op het succes van een tv-carrière is een risico. Taylor Momsen, bekend van Gossip Girl, ging het met The Pretty Reckless gelukkig uitstekend af. De band gooide hoge ogen met ‘Heaven Knows’ en heeft zich sindsdien muzikaal alleen nog maar verder uitgedaagd. Hun nieuwe werk gaat van bijna country-achtige muziek tot scheurende gitaren en stembanden. Dat belooft dus een veelzijdig optreden te worden…
 

 

Soundos El Ahmadi
Als muziekliefhebber hier een plekje opofferen voor een cabaretière… Misschien niet een hele logische keuze, maar Soundos is het meer dan waard! Niemand is veilig voor Soundos met haar scherpe kijk op alles. Niemand, en vooral zijzelf niet. Haar dosis zelfspot is verfrissend en natuurlijk boven alles vooral hilarisch.

 

Kim Janssen
Als er één ding is wat ze bij Lowlands heel goed weten, is het dat je voor talent helemaal niet ver hoeft te zoeken. Nederland barst uit z’n voegen van goede (festival)acts! Natuurlijk zijn er grote namen als Jonna Fraser en Chef’Special geprogrammeerd, maar ook Kim Janssen mag hierbij zeker niet vergeten worden. Zijn liedjes variëren van ingetogen tot orkestraal bombastisch en zijn stuk voor stuk uitermate mooi.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland