De Lowlands ´17 tips van Clemens Riepma De Lowlands ´17 tips van Clemens Riepma

Van Sean Paul tot Cashmere Cat

, Clemens Riepma

De zomer vliegt voorbij. Als de zon schijnt en de scholen stoppen gaat er niets sneller dan de tijd. Hoe jammer dat ook is, er is één groot voordeel: Lowlands komt er weer aan. De traditionele afsluiter van de zomer is dit jaar op 18, 19 en 20 augustus en wij kunnen niet wachten. Om alvast in de stemming te komen presenteren wij deze weken de Lowlandstips van de 3voor12 Flevoland redactie. Met vandaag Schrijver en hiphop liefhebber Clemens Riepma en zijn tips voor een perfect weekend Lowlands.

Vince Staples
Deze 23-jarige rapper uit Long Beach, California bracht eind juni zijn tweede album, Big Fish Theory, uit. Op deze plaat mixt Vince hiphop met house- en techno invloeden. Een combinatie die zich uitstekend leent voor een optreden op Lowlands. Als Vince zijn werk in de studio kan vertalen naar het podium, breekt hij zeker de India af.

 

Sean Paul
Wanneer de weergoden ons goedgezind zijn en Sean Paul niet te veel heeft genoten van de herbs die is ons land ruimschoots verkrijgbaar is, verwacht ik een beleving die litter is dan vuur. Al zouden zijn grootste hits als Gimme The Light, Get Busy, Like Glue en We Be Burning (Legalize It) alleen al worden gedraaid door een DJ zou het al top zijn. Nu komt de beste man deze liedjes ook nog eens live doen. Prima afwisseling voor alle hiphop- en rockmuziek dat dit weekend op de planning staat.

Ronnie Flex & Deuxperience Band
Wat is beter dan Ronnie Flex live? Ronnie Flex live met band. Deze muzikale duizendpoot heeft dit jaar een van de beste Nederlandse albums uitgebracht en weet precies hoe hij de vertaalslag moet maken met een album dat is doordrenkt met Auto-Tune, catchy refreintjes en dikke baslijnen, naar een live show. Na een succesvolle clubtour is het nu tijd voor Lowlands waar hij de mag bewijzen dat hij een muzikant is om rekening mee te houden.

Solange
Omdat mijn lieftallige vriendin deze plaat heeft grijsgedraaid, kwam ik in aanraking met het fijne stemgeluid van het zusje van Beyonce. Haar laatste album, ‘A seat at the Table’, staat vol met soulvolle tracks die je moet ervaren op een festival. De tent afbreken hoeft niet per se. Dat mag Iggy Pop doen die na haar aan de beurt is in de Bravo.

 

Cashmere Cat
Een van mijn favoriete platen van de eerste helft van 2017 is het debuutalbum, 9, van de Noorse producer Cashmere Cat. Dat hij geweldig kon produceren dat wist ik al. Dat hij ook nog eens goed kon DJ-en, dat wist ik pas toen ik op zoek ging naar een ander argument om deze producer te gaan checken op Lowlands. Liefhebbers van dromerige R&B beats met elektronische vibes doen er goed aan om zondagavond naar de India te gaan.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland