Dé hits van ADE’16 (volgens onze ‘lokale’ helden)

Tahko, Lövestad en Gallowstreet geven een kijkje in hun setlist

Lennart van der Burg ,

Flevoland is dit jaar wederom goed vertegenwoordigd op Amsterdam Dance Event. Zo heeft Gallowstreet (met oud-Lelystedeling Chris Bruining) zijn eigen avond in Sugarfactory, staat Lövestad tussen diverse grote namen op Pleinvrees en draait Tahko tijdens ADE bij maar liefst drie verschillende shows. Wij vroegen deze ‘lokale’ helden – waarvan sommigen de polder al ontvlucht zijn – welk nummer zij sowieso willen horen óf zelf gaan draaien tijdens ADE ’16.

Chris Bruining van Gallowstreet (vrijdag 21 oktober in Sugarfactory, met Kypski en Afrikaboomnada)

"Ik hoop onze eigen clubbanger Diesel te gaan horen op ADE. Eén van de dingen die we met Gallowstreet proberen te doen is een brug slaan tussen elektronische en live-muziek. Diesel, met een dansbare four-to-the-floor beat, is daar een goed voorbeeld van. Als die wordt gedraaid tijdens ADE is dat een goede bevestiging dat we in onze missie zijn geslaagd, al is onze eigen uitverkochte show in de Sugarfactory tijdens ADE dat natuurlijk ook al."

Tahko, in de Flevopolder beter bekend als Melvin van Pelt (draaide op woensdag 20 oktober in De Balie én Panama, en staat zondag 23 oktober op Silver M by Fatima Hajji)

"Een hypnotiserende vijf dagen worden het. Dit nummer weerspiegelt m'n hoofd op de zondagochtend van ADE. Na vier dagen werken de laatste dag lekker zelf los!"

Sjors Lammertink van Lövestad (donderdag 20 oktober bij Pleinvrees in WesterUnie, met o.a. Andhim, Superflu en Boris Brejcha)

"Wij draaien (of spelen eigenlijk) natuurlijk alleen maar zelfgemaakte nummers, dus dan noem ik Unstoppable. Waarom? Met dit nummer sluiten wij onze live-set af op donderdag bij Pleinvrees in de Westerunie. Unstoppable is geschreven in de zomer en heeft door live bij optredens uit te proberen vorm gekregen. Eens kijken of hij bij ADE ook gaat KNALLENNNNNN!!"