Mixtape contest en elf nieuwe namen voor Gestrand Mixtape contest en elf nieuwe namen voor Gestrand

Sta jij zometeen op het strand naast Kyspksi te draaien?

, Redactie 3voor12 Flevoland

Mixtape contest en elf nieuwe namen voor Gestrand

Sta jij zometeen op het strand naast Kyspksi te draaien?

Redactie 3voor12 Flevoland ,

Over precies vier weken en één dag is het zover, festival Gestrand. Het zomerse strandfestival aan de rand van Almere maakte twee weken geleden al bekend dat Pocket Knife Army, Polynation en Kuenta I Tambu komen spelen op het festival. Daar doet de organisatie vandaag een flinke schep bovenop met elf nieuwe namen. En of dat nog niet genoeg is kan iedereen ook nog eens meedoen met de mixtape contest voor een felbegeerde plek op het Gestrand Dj-podium.

Zo komen op zaterdag 9 juli onder meer The Shenanigans, die twee weken geleden nog op het Nirwana jaarfeest speelden, Hard & Heady, nog steeds de dragers van de titel van Flevolands beste band en het experimentele Kraut naar het Almeerse strand. Daarnaast zijn ook DJ Okkie, Mitch & Del Prado, Vici, Richard Cejer en Hellie Berry bevestigd. De bekendste nieuwe namen van het affiche, Kypski, Icky Pack en bFAKE, worden door progammeurs Jens Lendering en Remon Popelier toegelicht.

Kypski

De zesvoudig Nederlands kampioen scratcher Kypski behoeft van alle acts op Gestrand eigenlijk de minste uitleg. Na de samenwerking met Simon Akkermans in de band C-mon en Kypski heeft Thomas Elbers samengewerkt met heel veel verschillende artiesten van uiteenlopende genres (waaronder Nobody Beats the Drum, Lotus en Deadelus). Na verschillende albums en zelfs scratch tools te hebben uitgebracht is Kypski op dit moment bezig met een video serie van live-remixes van zijn oude klassiekers en hits van nu. “Ontzettend tof om hem op Gestrand te hebben!” zegt Jens.

Icky Pack

Icky Pack had eigenlijk al afgelopen oktober in Almere moeten spelen, maar helaas hadden ze door ziekte moeten afmelden voor Popronde. Gelukkig is er een herkansing bij Gestrand en gaan ze op 9 juli zorgen voor een zandverschuiving. Icky Pack maakt sleazy, lo-fi, garagerock met stampende ritmes. “Almere kon ze helaas niet zien bij Popronde, maar ik wilde ze graag nog een keer hier hebben” vertelt Jens. “Die jongens zullen het nog ver schoppen.”

bFAKE

bFAKE is een samenwerking tussen twee halfbroers uit Zuid Afrika (PinKi en DA Bruin) en DJ DNA oftewel Arjan de Vreede (Urban Dance Squad, Stuurbaard Bakkebaard). Door een internationaal uitwisseling- en samenwerkingsproject (Kaapstad meets Kytopia) ontdekte Arjan het duo en sindsdien zijn ze Nederland aan het veroveren met hun aanstekelijke springende hip-hop, op zaterdag 9 juli komen ze Gestrand inpakken. “Dit kan één van de grote verassingen worden van Gestrand, ik ben erg benieuwd” zegt Remon.

Mixtape contest

Ook jij kunt spelen als DJ achter de zelfde draaitafels waar straks Kypski, DJ Okkie, DJ DNA komen te staan! Stuur een mixtape op naar info@gestrand.org en maak kans op een felbegeerde plek om het festival te openen! Voor iedereen is trouwens ook de nieuwe website van Gestrand te bezoeken. Op de site kun je binnenkort onder meer kluisjes huren. De overige acts en DJ’s zullen worden voorgesteld op Facebook en de nieuwe website.

Meer info over het festival vindt je op Facebook en op het Facebook event van Gestrand.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland