3v12FL jaarlijstjes ’16: de keuzes van Jessy Pattynama

"Deze band heeft potentie om heel groot te worden"

Jessy Pattynama ,

De kaarten zijn geschud, de dagen geteld: 2016 zit er bijna op. Om dit bewogen jaar in stijl af te sluiten zullen de redacteuren hun klassieke jaarlijstjes presenteren. Nog één keer zullen ze hun ongezouten meningen over de afgelopen 365 dagen de wereld in slingeren, en kiezen ze hun beste albums, beste nummer, beste optreden én het aanstormend talent voor 2017. Vandaag is redacteur Jessy Pattynama aan de beurt om zijn muzikale hoogtepunten van 2016 te delen.

#1. John Coffey lowlands (concert, Lowlands)

Eén van de laatste officiële festival optredens van John Coffey voordat de band ermee stopt was dit jaar op Lowlands. De band had met de Bravo de perfecte tent te pakken en die was tot aan de nok gevuld met enthousiast publiek. De show zelf was geen standaard John Coffey show. De energie was meer dan ooit aanwezig en de interactie tussen de band en het publiek was ontzettend intens. Ook shreef de band geschiedenis door zo ongeveer de grootste circle pit ooit te creëeren. Binnen de vier palen van de Bravo ging het er die dag ruig aan toe. Dat maakt dit optreden dan ook een voor in de boeken.

#2. Frontstreet

De jongens van Frontstreet gaan als een raket. De band is pas anderhalf jaar bezig maar heeft nu al een sterke fanbase. Ondertussen loopt zo’n beetje heel Lelystad in de nieuwe Frontstreet Nocturnal shirts, met album art die hoort bij hun gelijknamige single. Met invloeden van onder andere Limp Bizkit, Korn en Linkin Park neemt Frontstreet ons mee terug naar de jaren negentig. Deze band heeft potentie om heel groot te worden.

#3. Flavourland finale 2016

Het jaar 2016 staat ook in het teken van de Flevolandse bandwedstrijd Flavourland. De finale was er eentje om niet te vergeten. De competitie startte dik een halfuur later omdat er teveel mensen nog in de rij aan het wachten waren om binnen te komen. Het was bij deze één van de best bezochte finales in de geschiedenis van Flavourland. Niet alleen was het ontzettend vol,  de bands waren ook nog eens goed.

#4. Tien jaar Goomah Music (concert, Hedon)

Het tien jarige jubileum van Goomah Music is een mooi muzikaal hoogtepunt van 2016. De locatie was in Hedon Zwolle, een poppodium bekend om de sfeer. Met bands zoals Bökkers, The Grand East en Paceshifters, was het een perfecte  Rock n Roll avond. Paceshifters zal begin 2017 hun nieuwe album“Waiting To Derail” uitbrengen en tijdens Goomah Music kreeg het publiek alvast een mooi voorproefje van hoe dat album gaat klinken.

#5. Hard & Heady (concert, Bevrijdingsfestival Almere)

Om dit lijstje af te sluiten komen we uit bij de winnaars van Flavourland 2015. Hard & Heady maakte in 2016 een mooie groei door met als hoogtepunt hun debuut op Bevrijdingsfestival Flevoland.  De band deelde het hoofdpodium met oa Kenny B, Ronnie Flex en Di-rect. Niet de minste namen. Het hele veld stond vol en Hard & Heady speelde een onvergetelijke set. De band stond overigens niet alleen. De artiesten Contrast, MC Ten6 en Bolivar waren ook aanwezig als gasten tijdens het optreden.