Plakboek-memories: Tarragona op Bevrijdingsfestival Overijssel

Lange haren en akoestische gitaren in de Deltion VIP-lounge

Teksten: Lennart van Kampen, Foto's: Remco van Beurden en Anca Teapot ,

Vorig jaar viel het optreden van Tarragona, een van Flevolands' beste hardrockbands, op het Overijsselse Bevrijdingsfestival letterlijk en figuurlijk in het water. Om dat gemis goed te maken speelde de band dit jaar voor de verandering óp het water. In de Deltion VIP lounge, waar eerdere jaren o.a. Typhoon al eens een exclusief concert verzorgde, gaf de band een exclusief én akoestisch optreden voor 50 gelukkige festivalbezoekers. Onze fotografen waren erbij en Tarragona gitarist Lennart van Kampen was zo aardig om de foto's te voorzien van plakboek waardige onderschriften.

Hier gitarist Lennart van Kampen tijdens het nummer 'Chapter Closed'. Hoewel Tarragona normaal gesproken harde en scheurende gitaren gebruikt, blijkt dat zij hun nummers uitstekend met dezelfde energie naar akoestische gitaren kunnen vertalen.

Tijdens het nummer “I Used To Love Her (But I Had To Kill Her) van Guns N’ Roses (bij een unplugged optreden horen natuurlijk covers, zelfs Nirvana deed dat -red.)  zat de sfeer er goed in. Drummer Stef Hoekjen blijkt ook over uitstekende gitaar en zang kwaliteiten te beschikken. Zanger/gitarist Vidal Wildeboer blijkt ook een aardig potje te kunnen drummen.

Boven speelt de vingervlugge bassist Bastiaan Bijsterbosch moeiteloos zijn partijen weg, links weet Stef Hoekjen ook in een kleinere unplugged setting zijn typerende drumstijl goed naar voren te brengen en rechts heeft Lennart van Kampen het op een akoestische gitaar ook uitstekend naar zijn zin.

Met lange uithalen en een intensiteit die reikt tot misschien wel het niveau van Robert Plant zelf blaast Vidal Wildeboer het publiek regelrecht terug naar de jaren '70. Deze cover van 'Whole Lotta Love' van Led Zeppelin is het absolute hoogtepunt van de show. (Zie en luister hieronder zelf dit hoogtepunt -Red.)