Lokaal kabaal | Rock in de Underground

Greyhound Bastards, Frontstreet en Athena's Word in de Underground

Wilco Steeneveld ,

Weer een editie van Lokaal Kabaal in de Underground met dit keer het genre Rock. Met Lokaal kabaal geeft de Underground "Beginnende" bands een podium op op te treden. Vanavond is het de beurt aan Greyhound Bastards, Frontstreet en Athena's Word.

Greyhound Bastards @ Underground Lelystad

Greyhound Bastards @ Underground Lelystad

Greyhound Bastards                          De heren uit Almere (en een beetje Bussum) mogen de avond beginnen. Het publiek staat nog een beetje bij de bar. Maar na de eerste rock geluiden lopen ze de zaal in en krijgen ze een lekker grunge show. Maar niet te herkenbaar als cover. Dus voor wie roept grunge lijkt allemaal op elkaar luister dan een naar de Bastards. Het is een typische 4 mans rock formatie. De zanger valt wel op met zijn grote bos krullen. En zijn effecten machine via de ipad. Al met al een lekker begin van een avondje rock muziek.

Frontstreet
Frontstreet de nieuwe "super" band uit Lelystad met Martijn Huijskes (MC Ten) als zanger staat voor het eerst op het podium als band.

De 5 koppige band speelt met het hart en eigen geluid met invloeden van limp bizkit. Als MC hoef je vast niet vaak te grunten, maar Martijn heeft dit goed onder controle. Dit wordt ondersteund door een extra"schreeuwer/grunter/backing vocal" Mitchel Pelgrim. Op gitaar Remy Dovianus (Sunavoid) die kennen we ook uit een ander circuit. Dit is het eerste optreden van Frontstreet ze hebben al wel een EP (under Pressure) gedropt en een paar videoclips online. Het is te merken dat de heren uit almere komen want het publiek blijft binnen stromen en geeft alles tijdens de nummers.

Het is wel te merken dat het hun eerste optreden is. Er zijn veel onderbrekingen tussen de numers waarbij een "pauze" drum&Bass track wordt gedraaid. Ze hebben nog niet veel nummers dus na een half uur is de koek op en heeft het publiek 30 minuten beukende beats met gitaren en moshpits beleeft. Er wordt terloops gemeld dat zondag de nieuwe EP Ghost Town EP online komt met 2 nieuwe remixen. "Dat is het voordeel van 2 producers in de band" roept Martijn. Al met al een goed eerste optreden en het wachten is op meer nummers.

Athena's Word
De laatste band van de avond is de metal-core formatie Athena's Word uit Lelystad. Je kan de fans/aanhangers van de band goed herkennen veel AW t-shirts in de zaal. Er is ook een merchandise tafel waar hun shirt en EP Lasting Legacy te verkrijgen zijn.

Na een rustig intro waarbij je als je de band niet kent kan denken wat is dit voor een vaag intro, maar dan begint de zanger/schreeuwer Erik en de gitaar rifs vliegen je om de oren. En het is compleet duidelijk dit is geen easy listning, maar lekker rauwe melodieuse metal-core. 

Na een aantal eigen tracks wordt een cover ingezet namelijk Song 2 van Blur. Maar dan wel in eigen stijl de zang wordt vervangen door Erik's "Geschreeuw". Hierna is er een basist wissel onder het mom van: een Fan wil graag dit nummer een keer op de bas spelen. De Jerry wordt vervanger door de fan en Reserved Freedom wordt ingezet. Jerry vraagt het het publiek zich te verzamelen en springt dan het publiek in om te crowd surfen en stuiterd lekker het publiek door.

Als nummer is afgelopen en Jerry weer op het podium staat neemt de zanger het woord: 'Bedankt Underground voor het podium en Jerry fijne reis de komende 6 weken'. En confetti en champagne komt te voorschijne en Jerry wordt in het zonnetje gezet en de Fan blijkt de de tijdelijke vervanger van Jerry. Het laatste nummer wordt ingezet en het publiek geeft nog 1x gas en gaat onder het geroep van 'We want more'  langzaam weer naar de bar. 

Dit was weer een geslaagde editie van Lokaal Kabaal waarbij de mensen weer 3 nieuwe bands hebben kunnen ontdekken. op naar de volgende Lokaal Kabaal.