Lijp in de pit, bier door de lucht en suizende oren

To The Wolves released EP met heerlijk veel herrie

Tekst: Jens Adam Foto's: Bram Koopmans ,

Metalcore Mayhem beloofde afgelopen zaterdagavond een intense avond te worden. Evolve, Frontstreet, 2 Years To Apocalyps en To The Wolves waren namelijk aanwezig om het podium van Popodium De Meester te bestijgen. Laatst genoemde releasede hun nieuwste EP Morals en had voor de gelegenheid nog drie bands uitgenodigd. Een mooie voorbode voor een hoop gebeuk en piepende oren.

Evolve speelt ongemerkt hun eerste show

Evolve heeft niet alleen de eer om de avond af te trappen, ze starten vanavond ook hun muzikale carrière op het podium. Het is hun eerste optreden en eigenlijk is daar niet veel van te merken. Ze spelen een strakke set en terwijl je van je drankje nipt denk je bij jezelf: ‘Ja, dat klinkt wel echt als metal’. Hoewel de podiumpresentatie nog wat te wensen over laat, is de avond lekker geopend.

Evolve laat niets merken van hun eerste keer

Evolve laat niets merken van hun eerste keer

Van Frontstreet lusten wij wel meer

Het is aan het begin even aanpoten voor Frontstreet. De moshpits laten nog even op zich wachten en dat merk je aan rapper/zanger Martijn Huijskes. De overtuiging is er nog niet en dat lijkt zijn zelfverzekerdheid te schaden. Gelukkig beseft het publiek al gauw dat we hier naar een keiharde band staan te luisteren en leeft de zaal helemaal op. Er wordt gebeukt en Frontstreet tilt hun set naar een hoger niveau.

Wilmar en zijn bas

Wilmar en zijn bas

Metal-minnend Almere is wakker en dat veroorzaakt heerlijke taferelen in de zaal en op het podium. Het is dan ook jammer dat zo’n set altijd bij een laatste nummer aankomt, want ‘hier lusten we wel meer van’, aldus een olijke metal maniak. (Gelukkig kan dat op onze eigen Gimme Shelter Afterparty. -red.)

Tussen de bands door is het verder prima vertoeven in De Meester. Er worden babbeltjes gemaakt, drankjes genuttigd en er is een hoop ruimte om nieuwe mensen te leren kennen. Metal bewijst maar weer eens een waar broederschap te zijn.

To The Wolves is stevig én catchy

Voor To The Wolves is het natuurlijk een bijzondere avond. Zij releasen vanavond hun EP Morals, een betere reden voor een goed feest is er eigenlijk niet. Vanaf de eerste klanken gaan de hoofdjes als een dolle op en neer en zijn de eerste vliegende biertjes al gauw gespot. To The Wolves speelt zo strak als een latexpak en laat hun sound als een orkaan door de zaal tollen. Een goede wisselwerking tussen knallen en melodieuze meeslepertjes maken het een stevig doch catchy geheel.

To The Wolves drummer Jeffrey

To The Wolves drummer Jeffrey

Het publiek lust het als zoete koek en demonstreert een breed scala aan metalmoves. Aangekomen bij het laatste nummer wekt zanger Youri Elstrodt even de indruk dat er afgesloten gaat worden met een rustig nummer. Die indruk ebt echter snel weg en To The Wolves knalt nog een laatste keer een golf van geluid en energie de zaal in. Deze show is een mooie belofte voor wat er op de EP te horen is!

Een perfect einde met 2 Years To Apocalypse

Vier metalbands is altijd beter dan drie en daarom is ook 2 Years To Apocalypse uitgenodigd om Almere kapot te komen spelen. Het is al vrij snel duidelijk dat ze dat helemaal geen probleem vinden en ze grijpen dan ook iedere kans aan om het publiek nog iets meer op te fucken. Met een zanger en zangeres is het niet alleen een lust voor de oren, maar ook voor het oog. Er wordt op een prettige manier gebruik gemaakt van het tweekoppige zangmonster en zangeres Ilah van der Haas toont zich de koningin van het grunten. De energie en plezier spatten er vanaf en aan het einde van hun show ruikt de zaal heerlijk naar zweet en bier.

Metalcore Mayhem maakt zijn naam meer dan waar. Met blauwe plekken en klotsende oksels keert het publiek tevreden huiswaarts en niemand had het nog over het rare feit dat er speciaalbier in plastic bekers werd geschonken. Een geslaagde avond voor zowel To The Wolves’ EP release als voor het publiek.

Het publiek zaterdagavond

Het publiek zaterdagavond