Flevoland Treedt Op Tegen Kanker

Een fijne line-up voor het goede doel

Carmel Eerdhuijzen ,

Van lekkere muziek genieten en tegelijkertijd een goed doel steunen: wat ons betreft een prima deal. Aankomende zaterdag vindt het benefiet Flevoland Treedt op Tegen Kanker plaats in theater Posa in Lelystad met optredens van o.a. Roadcrew en Birdshaker. Om erachter te komen wat we precies kunnen verwachten pleegden we een telefoontje naar Jeroen Drop, één van de organisatoren.

Hoi Jeroen, wat houdt de middag/avond volgens jou precies in?

Ik organiseer samen met Jolanda Middelkoop een benefiet, waarmee we geld hopen in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. De middag wordt een familievriendelijk geheel met akoestische optredens, cabaret, dans en zang. Er zijn dan ook zitplaatsen. ’s Avonds zijn er optredens van rockbands zoals Derailed Revolution, Roadcrew en Between May and April. Eigenlijk een beetje zoals de Underground.

De line-up staat als een huis, hoe heb je dat eigenlijk voor elkaar gekregen?

Between May and April met Jeroen Drop links

Between May and April met Jeroen Drop links

Gewoon heel veel contact opnemen met verschillende bands. Ik ben het hele jaar al bezig met contacten leggen. Vorig jaar heb ik ook en kleinschalig benefiet georganiseerd in Emmeloord, dat werkte in mijn voordeel. Zelf speel ik in de band Between May and April, dus dat was ook niet zo moeilijk.

Dus je treedt zelf ook op, vertel eens wat over de band waar je in speelt.

Ik zit er zelf nog niet zo heel lang in, pas sinds vorig jaar. Het bevalt me in ieder geval wel. Het is een ambitieuze band maar het zou me niet eens uitmaken als we niets bereiken. De bandleden zelf zijn gewoon ontzettend leuk.

Welke acts mogen we echt niet missen?

In de avond is Roadcrew natuurlijk een gigantische klapper. Derailed Revolution geeft ook een ontzettend bijzondere show. Ze hadden laatst in de Klos hun eerste optreden, dat was spectaculair. Maar ook in de middag zijn er ontzettend veel goede dingen, Jasmine Ressang komt bijvoorbeeld helemaal uit Tilburg voor een akoestisch optreden. Je mag gewoon niks missen!

Hoe kwam je op het idee om dit benefiet te organiseren?

De headliner van het benefiet, Roadcrew

De headliner van het benefiet, Roadcrew

Vorig jaar deed ik met school mee aan Flevoland Fietst Tegen Kanker, toen fietsten wij de Alpe d’Huez in Frankrijk op voor het goede doel. Dit jaar wilde ik ook meedoen, maar dat kon niet in verband met examens. Daarnaast vond ik dat benefiet van vorig jaar ook leuk om te doen, en wilde ik het dit jaar iets groter aanpakken. Emmeloord was moeilijk bereikbaar en Lelystad is een stuk beter te doen. Zo kwamen we na wat zoeken uit bij theater Posa.

Heb je al plannen voor een volgend benefiet?

Het hangt er een beetje vanaf of er genoeg mensen komen en het genoeg geld oplevert voor het goede doel, maar als dat zo is, dan wil ik hier wel meer verder. Dan wil ik het misschien nog wel groter aanpakken.

Dus kort samengevat: waarom moet heel Flevoland hierheen komen?

Er is goede muziek voor het goede doel, op een goede dag.

Er is een middagprogramma en een avondprogramma die beide 5,- entree kosten. Een combiticket kost 7,50 en alle opbrengsten gaan natuurlijk naar het goede doel. Meer informatie kun je hier vinden.