Feestend publiek, goede bands en gratis friet op Pieperfestival '15 Feestend publiek, goede bands en gratis friet op Pieperfestival '15

Fotoverslag van de zaterdagavond, met Roadcrew, The Dudettes en Memphis Maniacs

, Tekst en foto's: Sjors Evers

Feestend publiek, goede bands en gratis friet op Pieperfestival '15

Fotoverslag van de zaterdagavond, met Roadcrew, The Dudettes en Memphis Maniacs

Tekst en foto's: Sjors Evers ,

Voor de twintigste keer werd Emmeloord dit jaar een week lang omgetoverd tot Pieperoord. Tijdens het Pieperfestival - de jaarlijkse feestweek van de NOP-regio - is er niet alleen gratis friet, maar ook veel goede livemuziek. Met bands als The Dudettes, Sunday Sun, Memphis Maniacs en Roadcrew beloofde het een spetterende avond vol muzikaal geweld te worden.

Het Pieperfestival is een week vol feest en spel voor jong en oud, met de zaterdagavond als grote afsluiter. Ook eerder deze week stonden er al enkele bekende artiesten op het podium: zo kwam donderdag Jules Deelder naar Emmeloord en stond Lil' Kleine vrijdag op het Pieperfestival. Naast veel muziek is er - natuurlijk - gratis friet en kunnen deze extra caloriën er direct weer afgelopen worden tijdens de Fish Potato Run (een hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord).
 

Roet in de friet

Voor de twintigste editie heeft de organisatie besloten een aantal dingen aan het festival te veranderen. Er is een heel festivalterrein opgezet, waarin de welbekende feesttent uitgebreid werd met een buitenpodium en een disco. Aanvankelijk lijkt de regen op zaterdagavond roet in de friet te gooien: The Dudettes openen voor een vrijwel lege tent. Het omslagpunt komt rond kwart voor tien, als Roadcrew het podium beklimt. Door het aanstekelijke enthousiasme van de Urkers komen de ook - normaal zo nuchtere - polderbewoners helemaal los.

Het Pieperfestival wordt gekenmerkt door de gezelligheid uit de polder. Het is een avond van weerzien en nieuwe mensen ontmoeten. In de feesttent veranderen de diverse vriendengroepjes langzaam aan in één grote dansende menigte.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland