Spanning, progressie en transformaties bij PopSport-finale Spanning, progressie en transformaties bij PopSport-finale

Smalltown Heroes winnen het workshop-traject

, Tekst: Sjors Evers, foto's: Sjors Evers en Nicole Schollaardt

Spanning, progressie en transformaties bij PopSport-finale

Smalltown Heroes winnen het workshop-traject

Tekst: Sjors Evers, foto's: Sjors Evers en Nicole Schollaardt ,

Afgelopen zondag was de regiofinale van PopSport Flevoland in een stampvolle BG 22-24 te Almere. De dag voor Marijn Zwart, The Crying Wolves, BESEF!, Lindsay de la Paz en Smalltown Heroes om zichzelf te bewijzen tegenover jury en publiek. Met Olmo van Kranen als presentator en Assorted Travellers als bonus-afsluiter was de middag compleet. Smalltown Heroes kwam als uiteindelijke winnaar uit de bus. Sjors Evers had die dag een dubbelrol: hij speelde gitaar bij Smalltown Heroes én bracht als 3voor12 Flevoland-redacteur verslag uit van de finale.

Marijn Zwart sport met strijkers

Marijn Zwart begon het PopSport avontuur als 'eenzame' singer-songwriter. Na de eerste dag PopSport besloot Marijn verder te gaan met een aantal strijkers (Fleur Damen, Victor Schwarzwalder, Marlinde Oosterwijk en Daniël Pijn). En met succes: Marijn heeft het samen met haar strijkkwartet voor elkaar gekregen meer spanning en dynamiek in haar nummers te leggen. De strijkers zijn een echte toevoeging gebleken aan haar sound. Het getuigt van lef om je eigen vertrouwde repertoire in een tijdsbestek van twee maanden zo drastisch aan te passen, maar bij Marijn Zwart pakt het zeer positief uit.
 

The Crying Wolves laten verlegenheid los

Dat PopSport voor mooie ontwikkelingen kan zorgen is niet nieuw, maar the Crying Wolves zijn hier een geweldig voorbeeld van: de drie verlegen meisjes groeiden uit tot een leuke, spontane band. De nummers waren altijd al catchy en vrolijk, maar vandaag is dit ook terug te zien in de podiumpresentatie. Waar ze in het begin nog wat zenuwachtig zijn, is daar na het eerste nummer weinig meer van te merken. Zo weinig zelfs dat frontvrouw Coosje tijdens een cover van Taylor Swift druk met de songtekst mee gebaart. Het enthousiasme van the Crying Wolves is erg aanstekelijk en slaat al gauw over op de zaal.
 

BESEF! leert lyrics aan het publiek

Het komische rapduo van BESEF! starten hun set ondanks de spanning erg sterk. Voor Stan en Floris het eerste nummer inzetten, nemen ze rustig de tijd om het publiek het refrein van hun eerste nummer te leren. Doordat het publiek al goed warm is gespeeld doet de hele zaal mee. Nadat BESEF! hun aangepaste track (in samenwerking met de Almeerse producer Esko) hebben gespeeld is de show compleet.
 

Lindsay de la Paz durft het alleen aan

Lindsay de la Paz is de enige PopSport-deelneemster die ook aan het einde van het PopSport-traject nog volledig van haar eigen kracht uit gaat. De Lelystadse zangeres weet de BG 22-24 een kwartier lang te boeien. Mede door de workshops van Lies Schilp (ex-Bombita bij Herman Brood en achtergrondzangeres van Gruppo Sportivo) komt de prachtige stem van Lindsay op fantastische wijze door de speakers tijdens deze finale. Als je zo sterk start als Lindsay (terwijl enkele minuten voor je op moet je gitaar-input nog kapot lijkt te zijn) getuigt dat alleen maar van een ijzersterke performance.
 

Smalltown Heroes zet spanning om in winst

Als laatste is het de beurt aan mijn eigen band, Smalltown Heroes. Ook wij voelen een behoorlijke spanning voordat we moesten spelen. Niet voor de hele set, maar vooral voor het eerste nummer: een nieuw lied die we voor het eerst live gaan spelen. Nadat de druk van de ketel is hebben we alleen maar genoten van het optreden. En het publiek deed enthousiast mee.
 

Assorted Travellers speelt een geslaagde bonus-show

Om de tijd van het juryberaad wat te doden heeft PopSport Flevoland de Assorted Travellers (die de zaterdag ervoor de Sena POPnl-publieksprijs binnen sleepte in Amsterdam) gevraagd een set te spelen. Ondanks dat er nog een redelijke tijd over de soundcheck heen gaat krijgen de Assorted Travellers het moeiteloos voor elkaar de hele, toch behoorlijk warme BG 22-24 te laten dansen.
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland