Extince is de ongekroonde Nederhop-meester Extince is de ongekroonde Nederhop-meester

Maar ook aanstormende talenten Sallie E en Contrast & Friends maken indruk in Almere

, Tekst en foto's: Wilco Steeneveld

Extince is de ongekroonde Nederhop-meester

Maar ook aanstormende talenten Sallie E en Contrast & Friends maken indruk in Almere

Tekst en foto's: Wilco Steeneveld ,

Van oude legende Extince tot aanstormend talent Sallie E en Contrast & Friends: Poppodium de Meester is vanavond eventjes het centrum van de Nederhop. Hoewel de Almeerse rappers het goed doen in het voorprogramma, bewijst Extince dat hij nog altijd één van de beste Nederlandse rappers te zijn - al staat hij na de show niet in de VIP, maar midden in het publiek.

Extince gaat het land weer door ter gelegenheid van zijn nieuwe album X en doet vanavond Almere aan. Er is een bijzondere link tussen Almere en Extince: de eerste periode van bekendheid van Extince werd mede mogelijk gemaakt door producer/beatcreator Neverless uit Almere. Voordat Extince het podium bestijgt mogen Sallie E en Contrast en Friends echter eerst hun kunsten vertonen.
 

Sallie E brengt ode aan Almere

Sallie E, de stadsrapper 2015 van Almere, komt als eerst het podium op. Als ode aan Almere begint hij met 'Zeemonster', een track over Almere. Sallie E heeft ook nog een nummer voor alle Marokkanen in de zaal: een grote knipoog naar de mensen met vooroordelen over Marokkanen. Voor het laatste nummer wordt rapper G-mez het podium op geroepen, voor een lied dat vanavond op Spotify zou verschijnen. Maar ja, 'Marokkanen liegen altijd,' grapt Sallie. 

Contrast neemt vrienden mee

Als tweede support-act is Contrast aan de beurt. Hij heeft vanavond misschien geen single- of EP-release, maar Contrast meldt dat hij wel nieuw werk gaat laten horen - gewoon, omdat het kan. Het publiek kijkt aandachtig en wacht af. De show schiet alle kanten op, van oldskool naar newskool en van spoken word naar harde beats in slechts één minuut: het kan allemaal vanavond.

Als eerste Contrast-'friend' mag Doominoo meedoen. Dominoo gaat vaker mee met Contrast en dat is te merken aan het lekkere gecombineerde MC-werk. Daarna is het tijd voor 'de jonkies', zoals Contrast ze omschrijft. Jaykay en Steelo komen op het podium en doen allebei een verse op de track van Contrast. Vervolgens is het tijd voor een ode aan Extince, op een door Extince-geinspireerde beat van Neverless. 

Extince is de Nederhop-meester

Waar Amerikaanse rappers de naam hebben altijd te laat te komen, stapt Extince om 22.00 uur precies met zijn traditionele Nike Air-Max het podium op. De 48-jarige rapper is de grondlegger van nederhop en treedt inmiddels al 29 jaar op. Recentelijk heeft hij zijn album X gereleased. In kader van dit album toert hij het land door.

Welke nummers kun je verwachten van iemand die al 29 jaar in het vak zit? Veel Nederlandse hits zoals 'Kaal of Kammen' en 'Spraakwater' . Deze worden uit volle borst meegerapt door zowel oud als jong. Het is te merken dat Extince nog steeds de flow en timing heeft, en tevens zonder autocue een goede show neer kan zetten. Er is ook een klein Engels tintje aan deze Nederhop-avond, dankzij het nieuwe nummer 'I don't know Dutch' met een sample van het nummer 'I don't know much'. 

Extince is vanavond de meester in De Meester, al loopt hij na afloop van de show gewoon het publiek in.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland