Vijf redenen waarom je Fresku niet mag missen Vijf redenen waarom je Fresku niet mag missen

Vrijdag komt de serieuze rapper grappen maken in de Underground

, Clemens Riepma

Vijf redenen waarom je Fresku niet mag missen

Vrijdag komt de serieuze rapper grappen maken in de Underground

Clemens Riepma ,

Vrijdag 30 oktober staat Fresku met zijn nieuwste show in de Underground in Lelystad. Onlangs verscheen Fresku’s derde album ‘Nooit Meer Terug’ en zorgde hij voor een mooie discussie in medialand waarbij airplay, huidskleur en genre grote rollen speelden. Fresku heeft veel te vertellen en komt dit doen in de vorm van een nieuwe, harde, show. Twijfel je of je moet gaan? Lees dan snel onze vijf redenen waarom je Fresku niet mag missen.

Fresku's tracks zijn live nog harder

Fresku kwam de game binnen met de tracks ‘Brief Aan Kees’ en ‘Twijfel’. Als er alleen al de kans bestaat dat Fresku deze tracks live zal doen is dat al reden genoeg om Fresku’s show niet te missen. Voeg daar zijn nieuwste banger ‘Kreeft’ aan toe en je weet waar je moet zijn vrijdag. 

Nooit Meer Terug, zijn nieuwste album

Fresku’s nieuwe album Nooit Meer Terug verscheen eerder dit jaar en kreeg lovende recensies. De plaat bevat een mooie balans van nummers waar je op los kan gaan en nummers waar je iets beter naar moet luisteren. Het zal dus allerminst een saai optreden worden vrijdag als Fresku balanceert tussen lolbroek en serieuze rapper.

Teemong

Het genie achter alle videoclips van Fresku en vele andere muzikanten, Teemong, is vaak dicht bij Fresku, maar niemand heeft hem ooit gezien. Hij is niet alleen videoclip maker, hij staat ook vermeld als producer van Nooit Meer Terug. Hij schijnt echt te bestaan maar leeft tot nu toe het leven als een mythe. Wie weet is hij er vrijdag bij. Misschien herken je hem niet eens als hij er is. Dit alles blijft toch wel een spannend gebeuren. 

Het voorprogramma van Fresku is ook niet mis

De Eindhovense rapper neemt als support collega-rapper Braz mee. De naam Braz zal misschien niet snel een belletje doen rinkelen maar de track ‘Braz-sessie’ zal niemand ontgaan zijn. Tijdens de Braz-sessie imiteert hij rappers als Lange Frans, Keizer, Sticks, Kempi en vele anderen op een door Teemong geproduceerde beat. Ook leuk om te weten is dat Braz sinds dit jaar de nieuwe host/chauffeur is van de The Pickup sessies die Top Notch uitbrengt waarbij verschillende rappers bij elkaar komen en een freestyle doen in een pickup truck. 

Gino Pietermaai

Fresku’s alter-ego Gino Pietermaai is bij sommige mensen misschien nog wel bekender dan hij zelf is. En ook Gino heeft enkele toffe tracks. Denk alleen al aan ‘Godzilla Spank’ en ‘Goldenboy’. Mocht Fresku nog tijd hebben voor een toegift dan hopen we natuurlijk allemaal dat hij Gino even het podium oproept. 

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland