Popronde '15: Het grote fotoverslag Popronde '15: Het grote fotoverslag

Niet alles is te vangen in woorden, gelukkig hebben we de foto's nog

, Tekst: Kilian Kayser Foto's: Kelly Streekstra & Wilco Steeneveld

Popronde '15: Het grote fotoverslag

Niet alles is te vangen in woorden, gelukkig hebben we de foto's nog

Tekst: Kilian Kayser Foto's: Kelly Streekstra & Wilco Steeneveld ,

De Popronde in Almere stond stijf van de meer dan toffe acts. Het was dan ook onmogelijk om iets te kunnen schrijven over elke act die op het programma stond. Om toch een zo compleet mogelijk beeld te geven van het festival is er vandaag een fotoverslag. In dit fotoverslag is op beeld gevangen wat in woorden niet te doen was. Foto's van onder andere Neutral Ground Brass Band, DIEDE en The Brahms.

Neutral Ground Brass Band

Neutral Ground Brass Band mag het startschot voor de Popronde Almere geven. Vanaf het treinstation loopt de band dwars door de stad, in een heuze Popronde parade.

De band zorgt met hun kleurrijke en blije muziek voor een schril contrast met het bezoek van Geert Wilders aan Almere diezelfde dag. Een goede dag begint met een stevige wandeling.  

ALUMNA

In de Meester is het ALUMNA die het programma opent. Of het ligt aan de hoogte van het podium of de ingetogenheid van de band weten we niet, maar erg veel contact met het publiek is er niet. 

Desalniettemin overtuigt de sferische muziek van deze band wel. De melancholische feel van de muziek geeft op een bepaalde manier een goed gevoel. 

Angelo Boltini

Angelo Boltini is een van de meest funky dingen die ooit in het Apollo Hotel van Almere te zien is geweest. Samen met zijn zevenkoppige band weet hij échte soul te versmelten met de normaal zo oninspirerende omgeving. Niet origineel wat er gedaan wordt, maar wel heel lekker. 

Elenor Coco

Elenor Coco viel ietwat tegen. Het leek of de band helemaal niet zo'n zin had in het optreden en stond bijna ruziemakend op het podium. Wil Elenor Coco doorgroeien, dan moet er flink wat onzekerheid van haar afgeschud worden.

Elenor Coco's gitarist redde de show. Met zijn enthousiasme en fijne stage performance zorgde hij voor een lichtpuntje in de donkere show van Elenor Coco.  

Diede

De winnaar van de avond, zo kan Diede genoemd worden. Met een Selah-Sue achtige groove blijkt het podium te klein voor de band. Iedereen danst net zo hard mee als dat ze genieten. Tien punten voor Diede. 

Wolves Dressed In Sheep

In het Hudson Restaurant mag Wolves Dressed In Sheep aantreden. De zanger heeft het als BOB lastig met zijn eerste optreden zonder bier. De rest van de band heeft het lastig met een richting voor de band te vinden. De muziek kabbelt rustig door, maar overtuigen doet het niet echt. 

The Brahms

Met hun 3fm-megahit Golden bewijzen The Brahms dat ze meesters zijn in het maken van aanstekelijke, kant-en-klaar pop. Het is fijn om te zien dat band geniet van het spelen op het podium, deze jongens zijn gemaakt voor het grote pop-publiek. 

Hun enthousiasme voor perfecte popliedjes zorgt er wel voor dat de band nogal braaf en clean overkomt. het zou niet vervelend zijn als The Brahms een extra randje zou geven, om het geheel iets langer interressant te houden. 

OHWLE.

De eerste act van het Hard Bitten & The Others nachtprogramma is OHWLE.Volgens de Popronde website maakt OHWLE. muziek die perfect is voor de nacht. En dat klopt, als het een nogal zweverige en lange nacht is. OHWLE. maakt meer muziek om bij te slapen dan om op te dansen, en dat is stiekem helemaal niet zo erg.  

Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland