Snikheet Jolpop blijft feest voor jong en oud Snikheet Jolpop blijft feest voor jong en oud

Roadcrew, Tarragona en 'huisband' The Good Hand maken indruk

, Tekst: Jens Adam, foto's: Remco van Beurden

Snikheet Jolpop blijft feest voor jong en oud

Roadcrew, Tarragona en 'huisband' The Good Hand maken indruk

Tekst: Jens Adam, foto's: Remco van Beurden ,

Jolpop laat met haar veertiende editie zien dat ze een waar familiefestival is. Ondanks de zengende hitte weten de bewoners van de Lelystadse wijk de Jol - maar ook mensen van ver daar buiten - het festival goed te vinden. Al blijft het door de genadeloos brandende zon voor het podium toch vrij leeg.

Omdat het zo heet is vandaag heeft de organisatie besloten om flesjes water toe te staan op het festivalterein- al moet je zelf meegebrachte Sprite helaas wel buiten de hekken blijven. Vriendelijke medewerkers van Het Rode Kruis overhandigen waaiers aan de bezoekers waar tips en tricks voor dit hete weer op staan.  Van de vuigste rockers tot de schattigste kinderen; iedereen staat er mee te wapperen.
 

Take the Stage

Over het terrein staan fleurige parasols verspreidt, maar van echt verkoeling is hier geen sprake. Die wordt gevonden langs de rand van het terrein, waar mensen tussen de Surinamer en dönnerkraam in het gras zitten. Kinderen vermaken zich bij de opblaastoestellen en rennen rond met waterpistolen. Iedereen laat zich maar wat graag nat spuiten vandaag.
 
Het middagprogramma begint met een nieuw initiatief op Jolpop, namelijk ‘Take The Stage’. Iedere muzikant, band of singer-songwriter krijgt hier tien minuten de tijd om zijn of haar kunsten te vertonen. Onder andere Lindsay De La Paz, Empty Cans en Brinkgreve doen een gooi naar de felbegeerde prijs: een dag opnemen in OwnStudio’s.  Brinkgreve mag uiteindelijk de prijs mee naar huis nemen.
 

'Warm hè?'

Het vervolg van het programma bestaat grotendeels uit typische ‘voor al uw feesten & partijen’-bands. Leuk voor op de achtergrond als je zo in het zonnetje zit, maar weinig spectaculairs. Toegegeven: het is een zware klus om in de branden zon op het podium te staan. ‘Het is wel warm hè,’ roept de zanger van No Nuff net als al zijn voorgangers - en hij zal vandaag ook zeker niet de laatste zijn. No Nuff sluit zich met hun Bob Marley covers naadloos aan bij de lome vibe van vandaag.
 
Om half vijf begint het echte werk met Roadcrew, die een enorm energieke set neer zetten, waarbij we de borstkasten van de heren beetje bij beetje zien verbranden. Zelfs met deze temperaturen neemt de band geen gas terug. Dit geldt ook voor hun opvolgers The Good Hand, die zichzelf al grappend ‘de huisband van Jolpop’ durven te noemen. 
 

Feest der herkenning

Als om kwart voor negen Tarragona het podium betreed staat het festivalterrein lekker vol. De temperatuur is wat gezakt, dus de bezoekers kunnen eindelijk lekker los gaan. Tarragona bewijst voor de zoveelste keer dat zij hier die ideale band voor zijn. Met The Time Bandits heeft Jolpop een mooie afsluiter te pakken. De hoogtijdagen van deze band mogen dan in de jaren tachtig liggen, vanavond bewijzen ze dat ze nog niks verleerd zijn. Een feest der herkenning; als kers op de taart krijgt het publiek ook ‘Hey Jude’ van The Beatles voorgeschoteld.
 
Het is mooi om te zien dat Jolpop een festival voor jong en oud blijft. Het evenement beschikt over enthousiaste medewerkers en vrijwilligers, wat de sfeer ten goede komt. Op naar volgend jaar, want dan vieren ze alweer hun vijftienjarig jubileum!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland