Plakboek-memories: The Up presenteert The EP

Met een exclusieve try-out in het nieuwe Utopodium

Tekst: Kilian Kayser foto's: Wilco Steeneveld ,

Maandag 29 december presenteerde het Lelystadse The Up na een half jaar van opnemen en mixen eindelijk The EP. De presentatie van The EP werd in een kleine week opgezet en met hard werk aan de EP’s en de locatie -het nieuwe Utopodium, de voormalige bioscoop in Lelystad- kon een groot feest gerealiseerd worden. Met een 3voor12-Flevoland-drummer in The Up en een voorprogramma waarvan vijfenzeventig procent bij 3voor12 Flevoland zit, namelijk Hippie Caught Dancing, is het moeilijk om een onafhankelijke recensent te vinden. Daarom is hier gekozen voor een geheel partijdig plakboekverslag met foto’s door Wilco Steeneveld, inclusief uitleg van recensent Kilian Kayser, drummer van The Up.

Hippie Caught Dancing verzorgt het voorprogramma bij dit eerste Utopodium-concert, en gaat zo de boeken in als de eerste band die voor een groot publiek in deze zaal speelt. De toekomst zal leren wat legendarischer zal worden: de zaal of de band? (Braaf Kilian, met die opslag komt het wel goed! - LvdB, hoofdredacteur en HCD-bassist)

De band speelt in ieder geval een erg lekkere set: zelfs de vroege snaarbreuk van zanger Jens Detger Adam kan de show niet verpesten. Voor ons een perfect voorprogramma, waarbij al even na half negen de eerste danspasjes in Utopodium te zien zijn.

Ron van Bron, de enige echte oprichter en organisator van Utopodium en tevens beste vriend van The Up, kondigt ons aan. Het is mooi om te zien hoe trots Ron is op ons en hoe oprecht trots hij is op zijn podium.

De show is nog geen tien minuten bezig of de eerste crowdsurf in Utopodium is een feit. Harda Ebbers, misschien wel de favoriete groupie van The Up, tekent voor dit heugelijke feit. Verder staat de zaal goed vol, wat heel tof is om te zien.

Van linksboven met de klok mee is te zien: bassist Max Eerdhuijzen die zijn shine pakt, zangeres Kelly Streekstra die nog een keer het achterste van haar keel laat zien voordat ze twee dagen later voor een half jaar naar Canada vertrekt, en drummer Kilian Kayser (die dit plakboek bijhoudt). Linksonder staan gitariste Iris Pijning en toetsenist Abel Tuinstra samen te los gaan op de synthesizer.

Hier wordt aan Martin, a.k.a MC Martin, a.k.a Papa Kelly, a.k.a Maestro de eerste gouden USB gegeven. Zonder Martin, die de EP heeft geproduceerd, was deze EP er nooit gekomen. Ook Ron van Bron wordt in het zonnetje gezet. 

Abel signeert hier enkele van de in gelimiteerde oplage uitgebrachte honderd EP’s. De EP’s zijn uitgebracht op USB en de vormgeving van de verpakking is door Max Eerdhuijzen uitgevoerd. Er zijn nog enkele EP’s te koop, dus houd het internet goed in de gaten als je er nog om eentje verlegen zit!

Om de avond af te sluiten is er een ongemakkelijk fotomoment met het publiek. Iedereen op deze foto geniet zichtbaar van de ongemakkelijkheid daarvan. Afgezien van dit moment is de avond zeker geslaagd en zijn wij als The Up blij dat onze EP eindelijk is uitgebracht en dat zoveel mensen naar Ron’s Utopodium zijn gekomen. Nu hopen dat Kelly snel terug komt uit Canada en wij met onze EP op zak Flevoland en omstreken nog onveiliger kunnen maken.