Uitverkocht Grown Up wordt volwassen in Nirwana Uitverkocht Grown Up wordt volwassen in Nirwana

Organisator Capyvents al na een jaar een gevestigde naam in Dronten

, Tekst: Maaike Broekhuijsen, foto's: Cas Blauw

Uitverkocht Grown Up wordt volwassen in Nirwana

Organisator Capyvents al na een jaar een gevestigde naam in Dronten

Tekst: Maaike Broekhuijsen, foto's: Cas Blauw ,

Wie in Dronten de afgelopen maanden ook maar een klein beetje heeft opgelet, heeft de Capyvent-stickers door heel het dorp zien hangen. Met nog geen jaar sinds hun eerste feestje Vuile Was, in een goedgevuld Koetshuis te Biddinghuizen, komt Capyvent nu met Grown Up in Nirwana. Daarmee is Capyvent officieel een gevestigde naam in Dronten geworden. Met goede reden, zo blijkt tijdens Grown Up.

De online ticketverkoop ging hard en verkocht uit. Er kwamen extra kaarten bij: ook die verkochten binnen een dag uit. Wie had gedacht dat dit in Dronten zou kunnen? Voor de laatste honderd kaarten aan de deur stond een lange rij te wachten. Binnen twintig minuten moesten ze mensen met slecht nieuws wegsturen. Grown Up was helemaal uitverkocht, en hoe!

Ideale samenwerking

Het valt gelijk op dat de samenwerking tussen de organisatie en Nirwana een goede keus is geweest. Zo staan onder andere de vrijwilligers van Capyvent gezamenlijk met die van Nirwana achter de bar. De zaal is mooi aangekleed. Buiten bij de rookruimte hebben ze zelfs een snackwagen weten te regelen: dit is een ideale locatie voor een feest als Grown Up.

In het begin van de avond is het nog rustig in het pand. Hoewel de avond is uitverkocht, wachten de mensen voor ze naar binnen gaan. Wat van de avond verwacht kan worden, is voornamelijk een mix van techno en house. Dat laatste genre kan je makkelijk aan Grown Up Soundsystem overlaten, aan hen dus de eer het vroege publiek op te warmen.

Dansen en zweten

Het is twaalf uur wanneer Roseau het van ze overneemt, en de zaal begint langzaam maar zeker vol te stromen. Zij weet de juiste grens te vinden tussen de twee genres waar het vanavond om draait, wat een mooi begin is voor de derde dj: Roy El Kei. Hij zet de toon voor de rest van de nacht: veel techno, veel dansende en zwetende mensen, veel plezier. Dit zet zich voort met HKM, die de laatste uren op zich neemt en de avond afsluit.

Opvallend is de hoeveelheid minderjarigen die op dit feest aanwezig zijn. Voor de jeugd in Dronten is er niet veel te beleven, de enige twee kroegen in Dronten houden vaak een 18-plus-reglement aan. Nirwana en Capyvents bewijzen dat het mogelijk is goede feesten voor iedereen te organiseren, en dat het mogelijk is het alcoholbeleid scherp in acht te nemen. In april vieren ze hun eenjarig bestaan. De voorverkoop begint 25 februari, en wie er heen wil, kan die datum beter in zijn agenda schrijven, want uitverkopen gaat het zeker!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland