Serious Dorpsfestival verrast Serious Dorpsfestival verrast

Met Daniel Cane, To Twelve, Ongeremd, JARA en Lara Kroon

, Wilco Steeneveld

Serious Dorpsfestival verrast

Met Daniel Cane, To Twelve, Ongeremd, JARA en Lara Kroon

Wilco Steeneveld ,

Biddinghuizen is natuurlijk bekend vanwege Lowlands, maar afgelopen vrijdag en zaterdag organiseerden de inwoners van het dorp zelf ook een muziekfestival, Serious Dorpsfestival. Met de huiskamerconcerten op het festival werd er geld opgehaald voor 3FM Serious Request. Een deel van het publiek bleek nieuw te zijn met het concept huiskamerconcerten, maar liet zich verrassen en inpakken door onder andere Daniel Cane, To Twelve en Ongeremd. Ook wij waren onder de indruk.

JARA imponeert

JARA is de eerste die de bezoekers uitnodigt in haar huiskamer. Met haar gitaarspel imponeert zij de luisteraars die stilletjes genieten. Normaal treedt ze op met band, maar nu kwam Jara Holdert alleen. De overige muzikanten worden niet gemist. Jara speelt zo goed gitaar als dat ze kan zingen, en dat is iets heel positiefs. Jara is een open boek. In haar nummers en daaromheen geeft ze zichzelf bloot en weet ze het publiek te imponeren. Een goed begin van het festival.

Lara Kroon droomt van een witte kerst

De tweede artiest is Lara Kroon. Voor het festival is Lara niet gekleed in haar ‘red dress’ waarover zij zingt, maar is ze wel gekomen ‘to impress’. Lara’s verhalende liedjes krijgen met gemak het publiek mee. Haar ietwat simpele gitaarspel is hierbij geen probleem. In haar liedjes kruipt Lara graag in de huid van karakteristieke personages uit films als Breakfast at Tiffany´s. Tijdens het laatste nummer, het altijd klassieke I’m Dreaming Of A White Christmas, zingt het publiek uit volle borst mee. Dit doen ze zo mooi dat Lara ze uitnodigt als achtergrondkoor bij haar afstudeerproject.

Theaterduo Ongeremd blijkt trio

Het laatste optreden van de vrijdagavond is aan het theaterduo Ongeremd uit Almere. Tot grote verrassing begeleidt Jonathan Arends, de gitarist van Assorted Travellers, het duo op gitaar. Het trio heeft er duidelijk zin in en het publiek ook. In het begin is er de angst dat Ongeremd de zoveelste Acda & De Munnik imitatie is, maar dat gevoel verdwijnt al snel. Ongeremd speelt louter mooie liedjes, al dan niet met een beetje humor. Het publiek kan het waarderen en lacht om de grappen. Een mooie afsluiter van de eerste dag.

To Twelve is de perfecte huiskameract

Zaterdagmiddag staat de deur van de huiskamer weer open en laten we ons naar binnen leiden door To Twelve. Het half Almeerse To Twelve zegt fan te zijn van Fleetwood Mac, en dat is te horen. De kwaliteit van de liedjes zijn erg hoog. De muziek zit op het randje tussen dromen en wakker zijn, perfect voor een zaterdagmiddag. Het publiek is dan ook meer dan enthousiast over het duo. In de huiskamer wordt na het optreden snel een polaroid gemaakt van het duo en opgeplakt in het herinneringsboek van de band. Met daarnaast de overenthousiast krabbels van het publiek.

Daniel Cane is zonder The Rebellion minder sterk

Daniel Cane, oftewel Nico Reeter, kennen wij natuurlijk al via de Popronde. Daniel Cane was met zijn band de meest geboekte artiest van dit jaar. Voor het optreden vertelt de zanger dat er twee redenen zijn waarom hij komt optreden: Serious Request én Biddinghuizen. ´Daar verlies ik altijd twee dingen, mijn hart en mijn portemonnee.´ Daniel Cane voelt zich dus thuis in Biddinghuizen. En hoewel hij het publiek inpakt, mogen de liedjes wel iets korter en gevarieerder. Alle nummers klinken nogal hetzelfde en dat verveelt.

Toegift met Biddinghuizen United

Het zesde huiskamerconcert is het toetje van het muziekfestival. Geïnspireerd door het optreden van de Flevoland Allstars op het Gimme Shelter festival in de Underground werd Biddinghuizen United geformeerd. Twee heren, Sieberen Sybesma en Pieter Leendertse, zitten samen in de Biddinghuizer band Zeldzaam. Uit hun repertoire spelen zij Het Raakt Me Niet en Mooier, een nummer uit hun nieuwe theatertour. Samen met zes andere dorpsgenoten zingen en spelen zij ook nog zes covers. Het publiek is verrast door hun dorpsgenoten en laaiend enthousiast. Wij vermoeden dat de jamsessie van Biddinghuizen United een staartje gaat krijgen en meer mensen inspireert samen muziek te maken. Een mooie wens voor het nieuwe jaar.

De opbrengst

Het laatste optreden was de opmaat naar de bekendmaking van de eindstand. In totaal heeft het Serious Dorpsfestival in 24 uur € 5007,39 (!) opgehaald voor 3FM Serious Request. Dat is erg knap gedaan, deze eerste editie van Serious Dorpsfestival is een dus groot succes. Een perfecte combinatie tussen goede optredens en een flinke bak geld voor het goede doel. Op naar een tweede editie.  

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland