Fotoverslag 3voor12 Flevoland Launch Party

Met Assorted Travellers, Valentina Elèni, Roadcrew, Beans & Fatback en Maison du Malheur

Tekst: Lennart van der Burg, foto's: Remco van Beurden en Wilco Steeneveld ,

Op zaterdag 20 september werd met een heuse Launch Party het startschot gegeven voor 3voor12 Flevoland. Van Almere tot Urk: alle Flevolandse muziekliefhebbers propten zich in Poppodium Underground, en verlieten pas in de late uurtjes al swingend de zaal.

Assorted Travellers

Aan Assorted Travellers de eer om de Launch Party te openen. De Almeerse Americana band, die tot voor kort enkel bestond uit het duo Del Prado & Mr. John, nam deze zomer in Frankrijk zijn eerste cd op. De release van deze debuut-EP staat - heel tactisch - rond Noorderslag gepland.

Omdat de zaal langzaam volstroomt, is het publiek nog wat rumoerig. Toch overtuigt Assorted Travellers dankzij een nieuwe zangeres, bassist en drummer zowel oude bekenden als nieuwe fans. 

Valentina Elèni

Valentina Elèni staat deze maand dankzij de tour van De Beste Singer-Songwriter in onder andere Paradiso, Tivoli en Doornroosje. Toch zegt ze voor haar show in thuishaven Lelystad het meest zenuwachtig te zijn.

Daar merkt het Flevolandse publiek helemaal niets van: Valentina speelt (zoals altijd) de sterren van de hemel. Soepeltjes dirigeert ze het publiek, dat uit haar hand eet.

Roadcrew

Het volume gaat vervolgens flink omhoog bij de hardrockers van Roadcrew. De band heeft een flinke groep fans uit Urk meegenomen, maar binnen mum van tijd staan ook bezoekers uit Almere, Lelystad, Dronten en omstreken keihard mee te brullen.

Als frontman Gert-Jan Koster een akoestische gitaar omhangt, bewijzen de vijf heren echter ook een zachte kant te hebben. Je weet wat dat betekent in de rockwereld: aanstekers (en smartphones) de lucht in!

Beans & Fatback

Beans & Fatback krijgt de zaal vervolgens flink aan het swingen met hun soulvolle blues. Hoewel de band inmiddels werkt aan hun derde album, leunt deze live-set nog op de veelgeprezen voorganger With Skin Attached.

De Excelsior-band is niet bang om af en toe flink te rocken. Het publiek in Poppodium Underground is definitief om als het wordt getrakteerd op een weergaloze drumsolo.

Maison du Malheur

Maison du Malheur's frontman JP Mesker was nog wat onzeker voordat hij het podium op liep: sommige nummers van het aanstaande derde album had de zevenkoppige band namelijk niet eerder live gespeeld.

Die onzekerheid is natuurlijk nergens voor nodig. Al snel staat de zaal in vuur en vlam en sprinten diverse toeschouwers naar de bar om achterblijvers op te halen: 'Dit móet je zien!' Fans springen bij elkaar op de rug en tegen het eind van de show komt Meskers' voorspelling uit: mensen trekken índerdaad hun raarste dansje uit de kast tijdens Maison du Malheur.

3voor12 Flevoland-redacteur Bas Visscher (rechts) neemt de high-fives in ontvangst: dat was een geslaagd feestje.