Flevogenda september 2014: Jett Rebel, The Charm The Fury en de Launch Party

Het festivalseizoen gaat nog even door

Lennart van der Burg ,

De zomervakantie is officieel afgelopen en de poppodia openen haar deuren weer: tijd voor de agenda van de maand september! Voor muziekliefhebbers komt er weer veel interessants naar Flevoland, waaronder Jett Rebel, The Charm The Fury en Maison du Malheur. Tevens goed nieuws voor de mensen die dachten dat het festivalseizoen erop zat: wij tellen in september nog drie en een half festival in Flevoland.

Zaterdag 6 september: Orange Glow en Solitary Zebra (De Klos, Emmeloord)

In de Emmeloordse Klos wordt op zaterdag 6 september een heuse Indie Rock Night georganiseerd, met Orange Glow en Solitary ZEBRA. Orange Glow maakt melancholische post-gitaarpop, in het straatje van Grandaddy, Sparklehorse en The Notwist. Het trio uit Kampen bracht vorig jaar hun tweede plaat Down To Earth uit. Ze delen het affiche met Solitary ZEBRA uit Groningen. Het viertal (drie heren, een dame) kan zijn nummers dromerig opbouwen, maar wees gewaarschuwd: Solitary ZEBRA haalt ook net zo graag hard en genadeloos uit. Kaarten kosten 6 euro en de Klos opent om 21.30 uur haar deuren.

Zaterdag 6 september: The Unforgiven + Tarragona (Nirwana, Dronten)

Nirwana opent zijn liveseizoen met een Metallica-coverband: the Unforgiven. Het Nederlandse viertal belooft alle kanten van hun favoriete metalgoden te belichten, van de beukers (Enter Sandman, Blackened) tot de ballads (Nothing Else Matters en natuurlijk The Unforgiven). In het voorprogramma staat Tarragona, de Zwolse metalband met de Lelystadse gitarist Vidal Wildeboer. Het is niet de eerste keer dat Tarragona bij zulke ‘grootheden’ in het voorprogramma staat: deze zomer mochten ze in Hedon al voor Mastodon openen. De echte, welteverstaan. Kaarten kosten tien euro en Tarragona begint om 22.00 uur.

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september: LelySTART (Agora Theater, Lelystad)

Naast het Agora Theater geven dit jaar onder andere Jett Rebel, Town of Saints, The Opposites en Splendid het startschot voor het culturele seizoen van Lelystad. Op het muzikale programma zien we welgeteld een Flevolandse artiest terug: Beste Singer-Songwriter-deelnemerster Valentina Elèni. Geen reden voor geklaag, want er is verder genoeg te doen op LelySTART: zo komt The Comedytrain langs, zijn er literaire lezingen en kan het publiek diverse workshops volgen. En dan is het nog allemaal gratis ook.

Zaterdag 13 september: The Charm The Fury (De Meester, Almere)

Onder de noemer ‘Metalcore Mayhem’ staat op 13 september The Charm The Fury op het podium van De Meester. Wie het Amsterdamse vijftal eerder heeft zien spelen, weet dat de lieflijk-ogende frontvrouw Caroline een complete zaal omver kan schreeuwen. Toch staat The Charm The Fury niet uitsluitend lawaai te maken: hun muziek is melodieus genoeg om zelfs de tere zieltjes onder ons te kunnen behagen. In het voorprogramma staan Trashed Crown én Flevolands eigen Prevent The Fall, die de eerste gig spelen met hun nieuwe bassist Delano. Tickets voor dit alles kosten slechts vijf euro en De Meester opent haar deuren om 19.30 uur.

Zaterdag 20 september: 3voor12 Flevoland Launch Party (Underground, Lelystad)

Op 20 september ligt de complete Flevolandse popscene even stil, want dan organiseert 3voor12 Flevoland zijn officiële launch party! Om te vieren dat we weer alive and kicking zijn komen de Flevolands bands Roadcrew, Valentina Elèni en Assorted Travellers in Poppodium Underground een feestje bouwen. Ook van buiten Flevoland worden twee top-acts ingevlogen: Maison du Malheur en Beans & Fatback. Daarnaast kan het publiek kennismaken met de volledige 3voor12 Flevoland-redactie én kunnen bezoekers alvast zelf op de site komen, dankzij onze eigen Wat-doe-je-patrouille. De avond begint om 20.30 uur en kaarten kosten 6 euro per stuk (en drie voor 12 euro).

Zaterdag 27 september: Mississippi Folk Fest (De Meester, Almere)

In De Meester vindt op 27 september het Mississippi Folk Fest plaats. Hier delen Shawn James & The Shapeshifters het podium met The Bud Spencer Rock Explosion. Shawn James & The Shapeshifters komen uit Arkansas en maken naar eigen zeggen een mix van ‘haunting folk’, ‘rowdy gospel blues’ en ‘mountain rock’. The Bud Spencer Blues Explosion uit Rome gooien daar nog een beetje hardcore new blues tegenaan. Kortom: een niet te missen festival voor de liefhebbers van folk, blues en americana. Het festival begint om 19.30 uur en voor een ticket betaal je 5 euro.

Zaterdag 27 september: Lust for Live (XL de Ateliers, Dronten)

Het festivalseizoen mag er wel bijna opzitten, maar wie er nog lang geen genoeg van heeft kan op 27 september nog terecht bij XL de Ateliers in Dronten. Hier wordt voor het eerst het Lust for Live-festival georganiseerd, met een aantal heerlijke rockbands op het affiche: The Pheromones, Penelope en Two Shakes. Onze speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar Roadcrew en het Drontense trio The Croakers. Het festival begint om 16.00 uur en gaat tot in de late uurtjes door, kaarten kosten 7,50 euro in de voorverkoop.

Zaterdag 27 september: Sterrenstof (Underground, Lelystad)

Het weer mag dan wel in hoog tempo achteruit gaan, maar op 27 september worden tijdens Sterrenstof gelukkig de zonnigste dansplaten uit de kast getrokken. Sam Feldt, Corren Cavini en Vueve verzorgen vanaf 23.00 uur een avondje onvervalste deephouse. Kaarten kosten 7,50 euro aan de deur.