Maurice Bolier (Call It Off) wil verwachtingen waarmaken: ‘Alles kan kapot!’

Eindhovense/Flevolandse poppunkformatie maakt zich op voor Popronde Almere

Steven Gröniger ,

Maurice Bolier is als oud-frontman van het Drontense Vine-Yard geen onbekende in Flevoland. Tegenwoordig maakt Maurice deel uit van de Eindhovense poppunkformatie Call It Off. De band bracht twee EP’s uit op het White Russian Label en staat onder andere op 13 november gezamenlijk op het affiche met Rise Against, Pennywise en Emily’s Army in de Heineken Music Hall. Maar eerst keert Maurice terug naar zijn Flevolandse roots, tijdens de Popronde Almere.

Hoe vind je het om weer eens op de Flevolandse polderklei te spelen?

Maurice: ‘Hartstikke tof natuurlijk! We hebben met Call it Off niet zo vaak shows in Flevoland en aangezien ik hier een groot deel van m'n jeugd ben opgegroeid, voelt het toch een beetje aan als spelen voor thuispubliek.’

Hoe kijk je terug op de tijd dat je hier opgroeide als muzikant? Lagen er bijvoorbeeld genoeg kansen om als muzikant verder te komen?

‘Als ik terugkijk op mijn tijd als opgroeiende muzikant in Flevoland, was het eerder frustrerend dan makkelijk. Het draagvlak voor het alternatieve publiek is heel klein. Dit komt natuurlijk ook doordat er geen hele grote steden in Flevoland zijn, maar ook doordat er weinig mensen zijn die naar een dergelijk niche als bijvoorbeeld het poppunk-genre luisteren. We speelden in het verleden daarom vaak elke avond voor een behoorlijk select gezelschap. Eigenlijk merk je vrijwel hetzelfde wanneer je iets meer aandacht krijgt als band: Nederland in het algemeen is een klein landje voor nichemarkten, het aantal liefhebbers van poppunk is daardoor dus ook nogal beperkt.

Aanstaande zaterdag staan jullie voor de Popronde in Almere, al enige verwachting op voorhand?

We verwachten dat de show heel tof gaat worden! De Popronde is een uitstekend platform om als band een breder publiek te trekken en daarnaast heb je in Almere inmiddels flink wat zaaltjes die muziek programmeren. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat de mensen in de stad zelf toch meer betrokken bij muziek worden en zijn. Ook al spelen we zaterdag in een winkel (conceptstore Hard Bitten & The Others, -red), wij denken daarom juist dat die plek gedoemd is tot stagedives en crowdsurfing. Want alles kan kapot!’

Is dit de reden waarom Popronde-bezoekers juist jullie show moeten zien?

De redenen waarom mensen naar een Call it Off-optreden zouden moeten gaan is vanwege het feit dat we een waanzinnig energieke punkshow neerzetten, met catchy riffjes maar ook harde breaks. We proberen daarbij iedereen zoveel mogelijk mee te nemen in onze energie. Interactie is één van de belangrijkste elementen van onze show. We vieren feest en iedereen is uitgenodigd!

Call It Off speelt op zaterdag 4 oktober om 16:15 uur bij conceptstore Hard Bitten and the Others, op Schutterstraat 46 te Almere. De show is, zoals ieder Popronde-optreden, gratis te bezoeken. Kijk voor het volledige speelschema de Popronde Almere hier.